Изложба на открито ни разкрива тайните на взаимодействието на храната с човешките сетива

13729
Изложба на открито ни разкрива тайните на взаимодействието на храната с човешките сетива

От днес, 28 октомври, столичани и гостите на София могат да разгледат в градина "Кристал" изложбата на открито "Усещане за храна". В 28 пана под формата на любопитни факти се разкрива как храната преминава през петте ни сетива: зрение, обоняние, вкус, допир и слух.

Вкусвайки всекидневно храни и напитки, извършваме оценка със сетивата си, но не винаги можем да опишем и обосновем предпочитанията си. Нещо повече – не се замисляме какво ни провокира да харесваме или не дадена храна. Това се случва подсъзнателно, но се ръководи от впечатленията, които тя оставя у нас, докато я "изследваме" чрез петте си сетива.

Движение и музика в картините на Вили Николов

На 20 октомври от 18 часа, в столичната галерия "Минерва" художникът Вили Николов ще открие изложба, провокирана от вечният стремеж за ...

От изложбата ще научите, че жените имат по-остро обоняние от мъжете, но когато остареем обонянието ни вече не се различава по полов признак. Че 80% от онова, което усещаме, е мирис, а мирисът определя вкуса. Както и че в носа са разположени над 25 млн. клетки, които разпознават до 10 000 миризми.

"Усещане за храна" се организира от Euro Sensolab, специализирана лаборатория за сензорни анализи на храни и напитки. Дейността на лабораторията е с фокус съдействие на производителите в разработването на продукти, съответстващи на вкусовите предпочитания на българите.

Изложбата се реализира със съдействието на "Дирекция Култура" на Столична община в рамките на инициативата "Галерии на открито“ и ще остане в градина "Кристал" до 4-ти ноември.

Асеновградски и пловдивски художници се обединиха в изложбата „Есенен салон“

Асеновградски и пловдивски художници се обединиха в изложбата „Есенен салон“. Творбите са разположени в Старинно училище &b...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт