Непознатият друг - лицата и историите на бежанците

9906
Непознатият друг  - лицата и историите на бежанците

Фотографската изложба "Непознатият друг" ще бъде открита днес, 10 септември, от 18.00 часа в "Непознатото пространство" на булевард "Евлоги и Христо Георгиеви" 169. Ще може да я разгледате до 28 септември, а входът е свободен.

Войната - по пътя на хората. Хората по пътищата на войната. Светът на прага на трета световна война. Каква е ролята на България в нея - убежище или точно обратното. Една изложба, която има за цел да ви накара да се замислите, за това което се случва около вас. Да видите лицата и да чуете историите на бежанците, онези непознатите във вашата страна. И може би, само може би, когато си тръгнете от нея, ще сте научили нещо от тях и те вече няма да бъдат толкова непознати.

ЕП подкрепи ЕК за бежанците, иска и САЩ да участва активно в хуманитарната помощ

Европейският парламент приветства новите предложения на ЕК за преодоляване на кризата с мигрантите и бежанците в резолюция, приета на 1...

Боряна Телбис разказа повече за изложбата, в която е участник.

"Проектът е направен със сърце, човеколюбиво и с добро послание. Няма претенцията да е ексклузивен и всеобобщаващ. Целта му е да изследва настроенията и да разкаже историите на хората, които бягат от войната. Истории, които сме хванали на момента - тук и сега. Проект, чийто замисъл беше да проучи езика на омразата - от българите към бежанците и от българите към българите."

"Тези хора в действителност са благодарни на България и българите. Никой не е споделил, че българите са лоши хора или, че са се държали зле с тях. Разказват само конкретни случки, вътре в самите лагери, които засягат най-вече администрацията, но не и хората като цяло. Осъзнали са, че и ние сме бедни, че и при нас нещата не са много по-различни от дома им - и тук корупцията си тече. Всички, които срещнахме, са хора с професии - електротехник, шивач, фотограф, бензинджия, дърводелец, учителка... Нямаше човек, който да не е работил, както нямаше и нито един, който да ни посрещне с предразсъдък. Може би сме попаднали на такива хора, но в лагера живеят като общност и всичко се знае. Няма нито един набит, нито един напсуван, нито един, на който му е отказано нещо. Имало е само проблем с медицинското обслужване - един лекар се е грижил за целия лагер, но сега, доколкото разбирам, вече има четири медицински лица."

Прочетете цялото интервю в sofialive.bg.

Меркел си направи селфита с бежанците

Германският канцлер Ангела Меркел си направи селфита с бежанци, докато тече посещението в център за приемане на бежанци, разположен в г...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт