Меркел си направи селфита с бежанците

4234
Меркел си направи селфита с бежанците
Снимка: Getty Images/Guliver

Германският канцлер Ангела Меркел си направи селфита с бежанци, докато тече посещението в център за приемане на бежанци, разположен в германската столица.

Германия изяви желание страните от Европейския съюз да последват нейната бежанска политика.

Унгария ще връща бежанците, които не получат статут

Унгария ще връща всички бежанци, които не бъдат одобрени за получаване на статут на бежанец. След като бъдат регистрирани те ще бъдат...

В края на миналата седмица бяха излъчени телевизионни кадри, на които се вижда как германците оказват радушен прием на пристигащите мигранти, предаде БГНЕС.

Според анализатори това е част от политиката на Берлин, който иска да промени отношението на европейската общественост към Германия заради нейните сурови и непреклонни позиции по редица важни за ЕС въпроси.

Канцлерката призовава страните от Евросъюза да приемат пропорционално разпределение на бежанци без ограничения в броя им, на фона на рекордния прилив на хора, бягащи от Сирия и други конфликтни зони в Близкия изток и Африка. Всички бежанци искат да си направят снимка с Меркел. През тази година Германия очаква пристигането на около 800 000 имигранти и бежанци. Това е повече от четири пъти спрямо 2014 г. Вицеканцлерът Зигмар Габриел заяви днес в Бундестага, че близо 450 000 вече се намират на територията на Федералната република от началото на годината. А само за първите 8 дни на септември броят им е 37 000.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com