12 родители от Асеновград ще се учат как да се справят с конфликтите с децата си

6309
12 родители от Асеновград ще се учат как да се справят с конфликтите с децата си
Снимка: Actualno.com

Точно 12 майки и татковци са се записали за участие в петото поредно издание на „Работилница за родители“ в Асеновград. То стартира утре, 21 ноември, неслучайно в Деня на християнското семейство, съобщава кореспондентът на Actualno.com в града.

Новото тази година е, че темите, които ще бъдат разисквани, вече наброяват 14, а не както досега – 12. В тазгодишната „Работилница“ значително място е отделено за дискутиране на темата за насилието върху деца и агресията между самите тях. Обръща се особено внимание на това, как на практика родителите да се справят с детските капризи. Ще се наблегне на методите и начините, чрез които внимателно майките и татковците да изслушват децата си и да ги подкрепят.

"Нощ на театрите" за Деня на християнското семейство в Асеновград

Редица културни и религиозни мероприятия ще се проведат в Асеновград по повод утрешния празник Въведение Богородично – 21-ви ноем...

"С всяка следваща година програмата се развива и в нея вече могат да се включат не само родители, но и баби, дядовци, лели, чичовци – все хора, ангажирани в един или друг момент с отглеждането на малчуганите“, обясни за Actualno.com Милена Марковска - директор на Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асеновград. Това е и мястото, в което ще се провеждат ежеседмично сесиите с родителите. Марковска допълни, че участниците са останали приятно изненадани от въвеждането на новите две теми, свързани с обсъждане разрешаването на конфликтите в семейството.

Целта на програмата е да подпомогне възрастните да израснат в своето родителство. "Тези, които вече посетиха работилниците, откриха нови страни в радостта от общуването с децата си, станаха по-сигурни и по-компетентни“, коментира стартът на инициативата един от преподавателите Мариана Дафчева.

14-те последователни сесии ще се провеждат веднъж седмично и ще са с продължителност два часа. Дейностите ще включват лекции, интерактивни упражнения и дискусии. Дванадесетте записали се родители ще научат кои са основните психологически потребности на децата във възрастта от 0 г. до 4 г.. Ще имат възможност да усвоят методи за поставяне на граници, без да се прибягва до насилие. Програмата се реализира с подкрепата на УНИЦЕФ България, в партньорство с Градска библиотека „Паисий Хилендарски” и Община Асеновград.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com