Опит за измама на монахиня от манастир край Асеновград направи осъждан 17 пъти

6211
Опит за измама на монахиня от манастир край Асеновград направи осъждан 17 пъти
Снимка: Actualno.com

Опит да измами монахиня от манастир край Асеновград направи 33- годишният Стоил Т. от Кюстендил, който е осъждан общо 17- пъти, предаде кореспондентът ни от града.

Във вторник, 21 юли 2015 г., той позвънил три пъти на жената. Първоначално се представил за игумен на друг манастир, в който събирали средства именно за Стоил Т., наскоро излязъл от затвора. Парите му трябвали за пътуване от Благоевград до Пловдив.

88-годишна жена успя да надхитри телефонни измамници‏

На 4 юли 2015 година около 13:35 часа чрез ЕЕН 112 в РУ на МВР гр.Червен бряг е получен сигнал от 83-годишна жителка на града, че на до...

Вторият път обяснил, че са нужни общо 168 лева за пътни и за наемане на квартира в Пловдивско, за да започне работа. При третото позвъняване на монахинята Стоил се представил за журналист, който иска да прави телевизионен репортаж за оказаната помощ от църквата.

На следващия ден 33-годишният кюстендилец отново позвънил на жената. Този път се представил за свещеник от манастира, като искал да съобщи, че Стоил Т. пристига, за да вземе дарените пари. Монахинята обаче веднага се обадила на игумена на храма и разбрала, че не е организирана кампания за събиране на средства за този мъж.

След това е подаден сигнал на телефон 112. Измамникът е задържан за 72 часа с постановление на Районна прокуратура Асеновград. Заловен е на път за манастира. Той е направил самопризнания. Срещу него Районна прокуратура Асеновград провежда бързо производство за опит за измама на монахиня, с цел набавяне на имотна облага, в размер на 168 лева. Делото ще приключи в 7- дневен срок. 33-годишният мъж е осъждан общо 17 пъти, като повечето от присъдите са за кражби.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com