2 милиона турци се впуснаха в пътувания след вдигане на забраните

2442
2 милиона турци се впуснаха в пътувания след вдигане на забраните
Снимка: iStock/Guliver

Близо 2 милиона души са се впуснали в пътувания между провинциите, след като правителството отмени забраната за движение като част от усилията за контрол на коронавируса, съобщава „Хюриет“, цитиран от "Фокус". 

Пътуващите са се втурнали предимно към крайбрежните провинции на Егейско море и Средиземноморието, които са популярни ваканционни дестинации. Училищата остават затворени поради антивирусните мерки и наскоро властите позволиха на младежи под 18 години да пътуват със семействата си, обяснявайки вълната от посещения на крайбрежните градове и провинции.

Чехия и Словакия отварят общата граница на 4 юни

От четвъртък, 4 юни, Чехия и Словакия отварят изцяло националните граници, затворени по време на пандемията, за свободното движение на ...

Провинциите Анталия и Мугла се радват на огромен брой посетители, особено от Истанбул и столицата Анкара. Автомобилите от тези провинции образуват дълги опашки за влизане в популярната ваканционна дестинация Бодрум в Мугла, което подтиква полицията и местната жандармерия да затегнат контрола на входа на града. Отделения на здравното министерство измерват температурите на пътуващите на контролно-пропускателните пунктове.

Летищата в тези провинции също са препълнени с почиващи, след като местните превозвачи, включително „Turkish Airlines“, възобновиха вътрешните полети от 1 юни.

Другата основна дестинация за пътуващите е черноморския регион на страната. По-специално, източната част на региона посреща по-голям брой хора, идващи от Истанбул.

Властите също така съобщават, че разрешения за пътуване са издадени на над 910 000 души, които са на възраст над 65 години и техните спътници, след като правителството намали ограниченията за пътуване за тази възрастова група. Сега възрастните хора имат право да предприемат еднопосочно пътуване и да останат в дестинациите си поне един месец преди да се върнат. Според официалните лица възрастните хора предприемат предимно пътувания до родните си селища, летни вили и по-малко населени провинции.

Президентските избори в Полша ще се проведат на 28 юни

Следващите президентски избори в Полша ще се проведат на 28 юни. Това заяви на брифинг председателят на Сейма (долната камара на парлам...

Тази седмица Турция премина към фаза на нормализиране, отваряйки ресторанти, кафенета, плажове, музеи и паркове, след като здравните власти заявиха, че разпространението на вируса се забавя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Автобус с българска регистрация се преобърна в Турция, има пострадали (СНИМКИ)

Най-могъщият човек в Иран

Катастрофата в Дубай: резултат от изкуствени дъждове?

Иранските власти предупреждават: Внимавайте за крокодили

Вулканът Руанг отново изригна в Индонезия (ВИДЕО)

Земетресение в Егейско море край Измир

НАСА: Китай крие военна дейност в Космоса

Иран омаловажава последиците от удара в Исфахан, твърдят израелски източници

Apple изтрива WhatsApp и Threads от китайския магазин за приложения по нареждане от Пекин

Земетресение от 4,6 удари Северен Иран

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com