Ердоган: Ние сме модел

4215
 Ердоган: Ние сме модел

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган бе избран в неделя за следващите три години за лидер на ислямистката Партията на справедливостта и развитието, която е на власт.

Това беше последният конгрес, който Ердоган присъства като министър-председател и лидер на партия. Вътрешните правила на ПСР забраняват да работи в продължение на повече от три последователни мандата.

Ердоган, който се подготвя да остане във властта като президент на Турция през 2014 г., обяви в реч пред делегатите, често прекъсвана от аплодисменти, че е по-важно да служи на хората, отколкото да носи някакво звание.

Речта му бе изтълкувана като знак за силното му желание да стане първият президент на Турция, избран чрез всеобщи преки избори.

В съответствие с конституционните промени от 2007 г., президентът на Турция ще се избира чрез всеобщи преки избори за срок от пет години, който може да бъде подновен еднократно.

Повече от сто чуждестранни гости, сред които египетският президент Мохамед Морси, иракският кюрдски лидер Масуд Барзани и палестинският лидер на "Хамас" Халед Мешаал, присъстваха на конгреса на ПСР.

"Ние показахме на всички, че напреднала демокрация може да съществува в преобладаващо мюсюлманска страна. Ние станахме модел за всички мюсюлмански страни", каза Ердоган.

Редактор: Петър Проданов

Ердоган: Русия, Китай и Иран да спрат подкрепата за Сирия

Турският премиер Реджеп Ердоган призова направо Русия, Китай и Иран да сложат край на подкрепата си за сирийския режим на президента Ба...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия