Местни избори в Русия днес

4321
Местни избори в Русия днес
Снимка: Getty Images / Guliver

Днес (08.09.19 г.) в Русия се провеждат местни избори, информира ТАСС. Гражданите на страната избират ръководители на съставни единици на Руската федерация и членове на законодателни асамблеи, кметове на градове и депутати, представителни органи на общинските власти. По традиция гласуването се провежда на избирателни секции от 08:00 ч. до 20:00 ч. местно време.

Припомняме, че избирателната кампания беше белязана от няколкоседмични протести в Москва, след като руските власти така и не допуснаха опозиционни политици да се кандидатират за изборите!

Известен руски опозиционер се озова в затвора минути след като излежа присъда

Руският опозиционен политик Иля Яшин беше задържан минути след освобождаването му от затвора в неделя, след като излежа 10-дневна присъ...

Както каза по-рано председателят на Централната избирателна комисия на Руската федерация Ела Памфилова, повече от 170 обекта, разположени до големи предприятия с непрекъснат производствен цикъл, ще се отворят по-рано, което ще позволи на избирателите да гласуват там. Освен това, в съответствие с регионалното законодателство, гласуването ще се проведе в Башкирия от 07:00 ч. до 21:00 ч., в Тува - от 08:00 ч. до 22:00 ч. местно време.

Различните нива на избори днес ще обхванат всички 85 съставни единици на Руската федерация. Освен това, според Памфилова, ще се проведат около 50 местни референдума. Тази година изборите в Русия ще се проведат в повече от 48 000 хиляди избирателни секции. Гласуване ще се организира и в региони, засегнати от природни бедствия. Мая Гришина - секретар на Централната избирателна комисия в страната - заяви за ТАСС, че в територията на Хабаровск, която ликвидира последствията от наводнението, „е запазена избирателната инфраструктура, избирателните секции и съоръженията за гласуване“. В Иркутск Тулун, каза тя, беше невъзможно да се използват някои стари съоръжения за гласуване. Но там "всички мерки за осигуряване на други помещения също са предприети отдавна".

По традиция, в изборите ще бъде включена системата за видеонаблюдение. Както по-рано съобщи държавният секретар - заместник-министър на цифровото развитие, телекомуникациите и средствата за масова информация - Олег Пак - се предвижда да се осигури излъчване в повече от 9 000 избирателни секции.

В днешния изборен ден ръководителят на Комисията по федерация - Андрей Климов - заяви, че има много случаи на намеса в предизборната кампания в Русия. Той посочи, че в това число се включват и призиви да не се гласува. Климов отбеляза, че руснаците „не се нуждаят от указания от Вашингтон, Брюксел, Лондон или отвсякъде другаде“.

ВИДЕО за полицейско насилие над жена принуди руските власти да реагират

Вътрешното министерство на Русия започна разследване на полицая, който беше заснет да удря млада жена в корема по време на поредните пр...

Той изрази увереност, че „изборите ще се проведат в строго съответствие с руското законодателство, всички в Москва, Крим, Санкт Петербург, Сибир, Далечния Изток и Урал ще могат да избират от огромен брой кандидати, да изберат онези хора, които ще носят отговорност пред местните за това, как е организиран техният живот във всеки конкретен регион".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Макрон: Нашата Европа може да умре, трябва да се борим за демокрацията

ВИДЕО от вътрешността на хипермаркета в Харков в момента на удара. Деца правят ДНК тест, за да разпознаят бащите им (СНИМКИ)

За първи път от 24 години: Френският президент на държавно посещение в Германия (ВИДЕО)

Великобритания връща военната служба, ако Риши Сунак спечели изборите

Множество ранени след турбуленция при полет над Турция

Христо Грозев: Русия страда от раздор и вътрешно разделение

Жертва и хора в неизвестност: Тежко наводнение в Армения (ВИДЕО)

17 г. на тъмно: Франция осъди свещеник за педофилия

Палма де Майорка протестира срещу многото туристи

Мащабен пожар в Московска област: 500 кв. м поразени от огъня (ВИДЕА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа