X
 
 

ВИДЕО за полицейско насилие над жена принуди руските власти да реагират

4758 2
ВИДЕО за полицейско насилие над жена принуди руските власти да реагират
Снимка: Getty Images/Guliver
Вътрешното министерство на Русия започна разследване на полицая, който беше заснет да удря млада жена в корема по време на поредните протести в Москва през миналите почивни дни (10 - 11 август), предаде БГНЕС.

Видеото със срамната случка беше гледано 360 000 пъти в интернет и под него има стотици гневни коментари срещу действията на полицая, който явно е от специалните части ОМОН.

"Беше много неприятно, получих спазъм и не можех да дишам", каза пред сайта "Медиазона" ударената, 26-годишната Дария Сосновская.

На видеозаписа се вижда как двама тежко екипирани полицаи държат жената за двете ръце и я водят към автобус с арестувани. Тя се дърпа, при което двамата спират и единия я удря с облечен в ръкавица юмрук в корема.

Путин с пиар в Крим, a в Москва протестите не спират и Русия се закани на Google

Украйна протестира срещу поредните действия на Русия за затвърждаване на влиянието ѝ в Крим, след като облеченият в кожени дрехи презид...

Сосновская казва, че са я откарали в полицейски участък, където е стояла няколко часа, без да има достъп до адвокат, след което е била освободена, като ѝ е направено официално предупреждение.

От вътрешното министерство на Русия казаха, че проверката вече тече и "виновните ще бъдат наказани".

Припомняме, че от вече няколко седмици в Москва има непрекъснати протести заради отказа на местните власти да регистрират опозиционни политици за местните избори наесен. Официалната причина е, че опозиционерите не са събрали необходимия брой валидни подписи.

Случаят сега не е първи такъв, откакто почнаха протестите - припомнете си с ВИДЕО каква е картината!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
    Руските опричници на цар Путин са много по-ужасни от есесовците на Адолф Хитлер! Малко известен факт е, че в организацията на SS е имало военен съд и прокуратура. Един от съдиите е осъдил много надзиратели в концлагери за нехуманно отношение към пленниците. На процеса в Нюрнберг е оправдан поради тази причина и свидетелски показания в негова полза. Смятайте, това където в Русия обещават, че ще н виж още ›› акажат някого е прах в очите. Никого няма да накажат, даже ще ги наградят (макар и тайно) за заслуги към Отечеството!
  • Дивергент 1 Дивергент преди 3 месеца Профил на трол?
    В България при масови безредици, това е разрешено. Дори е разрешено да се удрят бременни жените и деца. Законодателството в другите държави не го познавам. Затова и няма да коментирам този Факт.