Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

4 знака, че трябва да изхвърлите старите кърпи

26 май 2024, 20:19 часа

Колкото и да се грижите за кърпите си, няма да можете да ги поддържате меки и удобни завинаги. Въпреки че има различни трикове, които ще ви помогнат да удължите срока им на годност има 4 знака, които показват, че трябва да се отървете от старите тях.

Вижте още: Без препарати: Страхотен трик, с който ще премахнете мазно петно от дрехите

През по-топлите дни хората се къпят по-често, така че чистата и мека кърпа е от съществено значение.

Ако забележите един от тези 4 признака, време е да си купите нови кърпи:

1. Загуба на текстура

Изпълнителният директор на Happy Cleans Уил Котър казва, че един от най-честите признаци, че трябва да изхвърлите старите кърпи, е когато започнат да губят текстура. Това обикновено се дължи на натрупване на мръсотия от използването на твърде много омекотител и перилен препарат и има натрупване на твърда вода. Той продължава да обяснява, че ако забележите, че хавлиите ви стават по-малки и по-неудобни, може би е време да инвестирате в нови.

2. Лоша миризма

Кърпите, които миришат неприятно, трябва да се изхвърлят. Експертът по почистване на Emily's Maids Алесандро Газо казва, че неприятните миризми са проблем в някои домакинства. Най-сигурният знак, че имате нужда от нови кърпи е, ако установите, че имат неприятна миризма дори след пране.

3. Промяна на цвета

Ако държите банята ви да изглежда модерно, трябва да избягвате кърпи с променен цвят. Алесандро Газо казва, че въпреки че цветът не влияе непременно на използваемостта, кърпите не изглеждат добре и създават впечатлението, че са мръсни. Но не е задължително да ги изхвърляте. Използвайте ги, за да поддържате дома си чист.

Вижте още: Ето защо НЕ трябва да съхранявате подправките в стъклени съдове

4. Повредена тъкан

Повредената хавлиена тъкан може да развали цялостната визия на вашата баня. Повредите под формата на разхлабени нишки и дупки могат да се считат за най-очевидните признаци и ако ги забележите върху вашите кърпи за баня, използвайте ги, за да избършете домашните си любимци.

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес