X
 
 

Русия напълни тръбите на "Турски поток" с газ

2727 4
Русия напълни тръбите на "Турски поток" с газ
Снимка: iStock
Газопроводът Турски поток ще бъде въведен в експлоатация до края на 2019 година, като и двете му тръби са запълнени с газ, пише БГНЕС, позовавайки се на "Газета.ру".

"Газпром" обяви в прессъобщение, че запълването на тръбите отбелязва последния етап преди въвеждането в експлоатация, което трябва да пренася руски природен газ под водите на Черно море до Турция и от там в страните от Европейския съюз и Югоизточна Европа.

"Турски поток" ще бъде готов до края на годината, категорични са в Анкара

Работата по двете тръби на „Турски поток“ ще бъде завършена до края на годината, заяви министърът на енергетиката и природн...

Общият капацитет на газопровода е 31,5 милиарда кубически метра газ годишно. Дължината му е 930 километра. Газът е подаден от компресорната станция Руска до Каякьой, където излизат тръбите на турския бряг. От морето, тръбите продължават през турска територия до границите на съседни европейски държави. Идеята е едната тръба да обслужва само Турция, а другата - за Европа.

По-рано стана ясно, че "Турски поток" може да попадне под ударите на санкциите на Комисията по външна политика на Сената на САЩ, налагани на физически лица и компании, които строят тръбопровода "Северен поток 2". Причината за санкциите са "въпроси за енергийната сигурност на Европа". Още преди две години в САЩ бяха одобрени законодателни пакети за налагане на санкции в енергийни проекти с руско участие - припомнете си в този материал как започна всичко!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 2 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Интересно откъде са взели газ, защото руския газ е на привършване! Русия вече не може да изпълнява и 42% от договореностите по СП! Според данни от ЕС България плаща в момента за руски газ (друг доставчик все още няма, не е осигурена техническа възможност) 43,4 евро за MW еквивалент, Холандия 24,2 евро а Германия 27,4 евро. Кой подписа тези прекрасни строго секретни договори с братската страна и з виж още ›› апази техния монопол като доставчик ? Защо манипулирани тълпи протестираха седмици на ред на Овчи (пардон Лъвов) мост, срещу два път и и половина по-ниските цени на тока в България спрямо тези от ЕС а нито един човек не протестира срещу безумните цени и условия за доставка на газ? Нали и в единия и в другия случай трябва да се вземат предвид доходите на българското население, а в случая с цената на газа излиза че те са близо два пъти по-високи в България от тези в Холандия и Германия.
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  вързали са троляците да попръднюват в тръбата и да не ядат рублите бадева
  : 1 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Янките налагат санкции, за да си пробутат скъпия втечнен газ, уж загрижени за Еуропата ! Но ... Боце е готов, надупен .
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Никого не можеш да излъжеш, лайнарко! Щатския газ е 20% по евтин, 30% по-калоричен и няма характерните за всички руски горива 10% вода! Вече няколко пъти зареждам в Атина! Двигателя мърка, а колата изминава далеч повече километри!
  : 6 !
Седмичен хороскоп за 16-22 декември
Седмичен хороскоп за 16-22 декември

Овен Тази седмица започнете на чисто. Идва края на годината и е добре да се отървете от някои неща, като съжалението, желанието за мъст, обвиненията...