Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Банките в ОАЕ дават глътка въздух на хората след наводненията

23 април 2024, 09:55 часа • 977 прочитания

Банките в Обединените арабски емирства (ОАЕ) да дадат глътка въздух на хората след наводненията. Това известие издаде Централната банка в емирствата до всички банки и застрахователни компании, пише англоезичният дубайски всекидневник Khaleej Times.

Как ще стане това?

Идеята е да се разреши отлагането на изплащането на вноски по лични и автомобилни заеми за клиенти, засегнати от последиците от метеорологичните условия, за период от шест месеца.

Отсрочването е без налагане на допълнителни такси, лихви или печалби, или друго увеличаване на главницата по кредита за отсрочване на изплащането на вноските. ОЩЕ: Катастрофата в Дубай: резултат от изкуствени дъждове?

Наводненията

Припомняме, че истински потоп удари Обединените арабски емирства. Проливният дъжд наводни международното летище в Дубай, прекъсвайки полетите. Държавната информационна агенция WAM дори нарече дъжда „историческо метеорологично събитие“, което е надминало „всичко документирано от началото на събирането на данни през 1949 г.“. ОЩЕ: Наводнени улици и срутени пътища: Проблеми в Дубай и други емирства (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес