Южна Корея е сигурна, че два паднали безпилотни самолета са на Пхенян

19015
Южна Корея е сигурна, че два паднали безпилотни самолета са на Пхенян
Снимка: Getty Images / Guliver

Южна Корея заяви, че има доказателства, че неидентифицираният безпилотен самолет, който се разби в северната част на страната, е със севернокорейски произход, предаде БГНЕС.

Корейски думи върху батериите на дрона са от вид, използван само на север от границата. Това каза говорител на южнокорейското министерство на отбраната. "Затова ние подозираме, че летателното средство е било изпратено от Северна Корея", заяви говорителят, като добави, че самолетът е с изключително "елементарен" дизайн. По думите му той е бил оборудван с японска камера, но няма способността да изпраща снимки.

Говорителят каза, че дронът е направил снимки на северните предградия на Сеул, но отказа да потвърди информацията за заснети снимки на Синята къща на президента.

Друг неидентифициран безпилотен самолет се разби на един от южнокорейските погранични острови в понеделник (31 март), когато двете корейски държави размениха артилерийски огън през спорната морска граница. В момента останките от самолета се изследват от военното разузнаване.

Северна Корея показа набор от безпилотни самолети по време на голям военен парад в Пхенян през юли миналата година. През март миналата година Ким Чен Ун извърши наблюдение на военно учение с помощта на "супер прецизни безпилотни самолети", съобщиха държавните медии в страната. На снимки, показани в медиите, се вижда как един самолет излита към цел в планинска местност и се взривява.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com