Израел заплаши Палестина заради кандидатстването в агенции на ООН

11191
Израел заплаши Палестина заради кандидатстването в агенции на ООН
Снимка: Getty Images / Guliver

Палестинците ще платят скъпа цена за решението си да подновят своите постъпки за присъединяване към агенциите на ООН и международните договори, предупреди днес израелски министър, като заплаши с икономически санкции срещу Палестинската автономия и дори с анексиране на окупирани територии, предаде БГНЕС.

Поводът за заплахата е решението на палестинското ръководство да поиска членство в 15 агенции на ООН и международни договори, на първо място "Четвъртата женевска конвенция".

Щом се обръщат към институциите на ООН, палестинците трябва да знаят, че ще платят скъпо за това, заяви министърът на туризма Узи Ландау, известен с позицията си на "ястреб" в израелското правителство.

"Една от възможните мерки е Израел да обяви суверенитет върху сектори, у които несъмнено ще станат част от Израелската държава в рамките на едно бъдещо решение", заплаши Ландау от ултранационалистическата партия Израел Бейтену. Той имаше предвид бъдещето на секторите от окупирания Западен бряг на река Йордан, където са изградени еврейски жилища.

Осъдиха Ехуд Олмерт за корупция

Съд в Тел Авив днес призна бившия израелски премиер Ехуд Олмерт за виновен в рамките на дело за корупция, предаде AFP. Олмерт е призна...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия