X
 
 

Феновете на "Левски" искат среща с Борисов заради Закона за хазарта

1054 2
Феновете на "Левски" искат среща с Борисов заради Закона за хазарта
Снимка: БГНЕС
След вчерашната среща със собствениците и ръководството на ПФК „Левски“ АД, Националният клуб на привържениците на "Левски" (НКП на "Левски") взе решение да изпрати писмо, с искане за среща с министър-председателя Бойко Борисов на Република България. Това се посочва в изявление на Клуба.

"В последните няколко дни в медийното пространство бяха изнесени редица публикации, че “Левски” е изправен пред сериозната заплаха от финансов колапс и фалит в следствие на внесени в Народното събрание законодателни инициативи, които касаят генерална промяна в регулационния режим, уреждащ дейността на дружествата, чийто предмет на дейност е свързан с организирането и провеждането на хазартни игри. Тези опасения бяха потвърдени и на среща между собствениците и ръководството на ПФК „Левски“ АД и на привържениците. 

Бивш конституционен съдия и депутат от ГЕРБ ще гласува против закона за хазарта на Валери Симеонов

Депутатът от ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков, който е бивш конституционен съдия, се обяви категорично против законопроек...

Дебело подчертаваме, че ние не проявяваме загриженост за ничии частни икономически, финансови или политически интереси, както и че не желаем любовта ни към “Левски” да бъде използвана в политически или икономически сделки и противопоставяния", отбелязват привържениците.

"От друга страна обаче, не можем да не бъдем сериозно притеснени, когато от редица места се чуват мнения и прогнози, че бъдещите промени, касаещи дейността на някои от основните субекти, осигуряващи финансирането на нашия Клуб, ще предизвикат неговата фактическа „смърт“ и той ще бъде закрит и ликвидиран", казват феновете на отбора в своята позиция.

Actualno.com припомня, че ден след срещата между Васил Божков и фенове на "Левски", собственикът на "сините" излезе с официална позиция. Тя потвърждава, че при промяна на Закона на хазарта, това ще направи финансирането на отбора от страна на главния спонсор невъзможно. В позицията си Божков нарича внеслите предложението „некомпетентни политици“, които не действат спрямо Конституцията.

Вижте цялата позиция на "Нове холдинг" в този материал

Actualno.com

Етикети:

  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Да бе, те не изразявали ничии частни интереси. ЕФБЕТ е скаутска фондация! Браво на вносителя на промените. Мафията вие на умряло!
  • Анонимен 2 1.1 Анонимен 2 преди 1 месец Профил на трол?
    От цялата статия става ясно, че не Божков издържа Левски, а народецът, който френетично купува и търка билетчетата му. А Божков обира лаврите и покрай лаврите пълни гуши и джобове. Той, вародът ще си ги купува пак билетчетата, ще си ги търка пак, ама парата ще отива в друг джоб, затова вият на умряло и лъжат,а феновете им дай адреналин и още нещо и за пари са готови да приемат и Юда за праведен.
    : 0 !