Гонзо: Може аз да съм треньор на Левски

7603
Гонзо: Може аз да съм треньор на Левски
Снимка: БГНЕС

За 3 дни работа след връщането си в Левски спортният директор Георги Иванов-Гонзо се сблъска с тъжна реалност. Но говори смело за предизвикателствата пред "Труд".

Какво ще промените в Левски?

Левски си връща трети свой юноша

В Левски са на път да си върнат за новия сезон трети свой юноша, след завръщането на Лъчезар Балтанов и на Валери Домовчийски. На "Гере...

- Трябва нова стратегия, нов курс, защото положението е много сериозно. Ще се разчита на повече българи в състава. Ще има само трима чужденци, но ще бъдат от добра класа. Основната ми идея е да се съберат повече млади играчи. Положението в Левски не е добро. Трябват сериозни промени в начина на работа. Важното е да изградим отборен дух и здрав колектив. Чух доста смущаващи неща в последната година за нещата в съблекалнята. Това е най-важното, което трябва да се промени. Има доста работа, но всички, които ме познават, знаят, че не се плаша.

Говори се за рокади в школата?

- Решенията предстоят, зависят и от това кой ще е треньор, ще обсъждаме нещата. Ще трябва да доведем методисти от чужбина, за да повишим квалификацията на треньорите в школата. Целта е повече млади таланти да влизат в първия отбор. За 2-3 г. добра работа може да стане.

Имахте няколко разговора за раздели с играчи, предстоят още няколко. С кого е най-трудно?

- На Кевин Бру му казах, че вече не можем да му плащаме голямата заплата (29 000 лв. чисто на месец - б.р.) и трябва да се разделим. Той излезе от стаята и един час по-късно получихме писмо от мениджъра му. Поиска да изплатим на Бру заплатите до края на договора (за още 2 години - 589 000 лв. без данъците - б.р.).

Без пиротехника на Левски - Лацио

От „Фонд 100 години Левски" разпространиха информация, в която не се разрешава внасянето на пиротехнически средства на утрешния ю...

Ще предложите ли на Ивайло Петев дългосрочен договор?

- В Левски трябва най-после да се спре с треньорските смени през няколко месеца. Напоследък се изредиха много треньори, много директори. Знам какво е, бях и на двата поста. Всеки има свои разбирания, прави промени и така до безкрайност. Не може да продължава обаче. Отборът докато свикне, и идва нов човек... Така е нормално да няма постоянство в тима. Да, Петев е вариант за треньор, който да има време за работа. Чакам го от Кипър, за да преговаряме.

Да, но се чува, че няма да приеме...

- Няма нищо страшно, ако не приеме.

И тогава?

Още един чужденец си тръгна от Левски

Левски се раздели със защитника Рикардо Нунеш. "Сините" обявиха това на официалния си сайт. "ПФК Левски прекрати днес по взаимно съгла...

- Ще мислим. Дали да е чужденец, дали да е българин, дали да съм аз.

Обаче сякаш закъснявате и с треньора, и със селекцията.

- Така е. Следващият сезон започва на 20 юли, а нямаме яснота за отбора...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ