Петър Ганев: Левски се върна в миналото с Йовов, Боримиров е човек на спонсора (ВИДЕО)

7636
Петър Ганев: Левски се върна в миналото с Йовов, Боримиров е човек на спонсора (ВИДЕО)
Снимка: Actualno.com

Бившият член на Надзорния съвет на Левски Петър Ганев даде обширно интервю, в което разкри доста неща случили се в клуба докато той бе там. Той коментира и назначаването на Даниел Боримиров за изпълнителен директор на „сините“, както и връщането на Христо Йовов в клуба.

Петър Ганев говори пред колегите от „Gerena.bg“ и бе категоричен, че Боримиров е човек на генералния спонсор, а с Йовов Левски се е върнал в миналото. Той също така даде своето мнение за случилото се на Общото събрание, напускането на Станимир Стоилов, както и за финансовото състояние на „сините“.

За Общото събрание

“Случилото се на ОС бе очаквано. От момента, в който пропадна сделката за смяна на собствеността, видимо се задейства алтернативен план. Една седмица след случилото се. Добре, че пропадна, защото имаше вариант да не пуснат съобщение за това и ние да сме в безтегловност още 2-3 месеца”.

Наско Сираков

“Оттам нататък видимо тръгна алтернативният план с вдигането на капитала. Това е идея на спонсора и е изпратена до НС. Наско Сираков бе плътно до тях през това време. Видимо се оформи един екип, който в момента чака вписване в Търговския регистър. Боримиров, Борислав Георгиев, Венци Димитров и Мило Борисов – те се обединиха преди ОС и започнаха да действат по собствен план”.

Напускането на Мъри

“Много пъти сме го коментирали през миналата година, когато имаше скандали със спонсора, срещата в столичен хотел и т.н. Много пъти бе подхвърляна репликата от мен и от други, че ако я караме така, накрая ще изпуснем треньора. Това Наско го е осъзнавал, а и след като са имали откровени разговори. Мъри няма как да е поставял ултиматум. Той го каза ясно пред медиите. Няма нужда като си мажоритарен собственик, да провеждаш разговор със Станимир Стоилов на четири очи, ако си му слушал последните интервюта. Беше ясно. Каза го много категорично”.

Станимир Стоилов Наско Сираков

“В момента с тези хора, с които се е обградил собственикът, те не искат Мъри да е на „Герена“. Всички чакат края на мача с Локо София, за да каже решението си Стоилов. Никой не споделя решението му – аз, сдружението, Наско Сираков или клуба, а на почивката е звъннато на Мило Борисов и той пуска съобщение, в което казва как ще ходят да ловят риба. Това не е нормално. Обидно е”.

Взаимоотношенията в ръководството

“Боримиров е лоялен на спонсора и общо взето гласува по начина, по който те искат да бъде направено, това е ясно. Той много пъти го е правил и на УС, затова и Разпопов му е дал пълномощно, те винаги гласуват заедно, никога не по различен начин. Има и случаи, на които не съм присъствал, но съм чувал за обаждане по телефона за консултация как да се действа по един или друг въпрос”.

“Но на този УС, на който съм присъствал, лично съм видял как собственикът на спонсора директно казва на неговите хора, които в случая са другите двама членове на УС: „Предлагам Ви да гласувате така“. В общия случай Управителните съвети, независимо в какъв формат, са среща на клуба в лицето на Ивков с генералния спонсор в лицето на собственика и изпълнителния директор на генералния спонсор. Другите са фигуранти, които гласуват както им се каже. Затова нямаше действащ УС”.

Даниел Боримиров Станимир Стоилов Наско Сираков

“Ясно беше, че единият, на когото ще предложат да е изпълнителен директор, ще е Даниел Боримиров. За Борислав Георгиев също беше ясно, тъй като това е човекът, когото аз блокирах през октомври и не е консултант, както го обявиха, а човек на спонсора. Може би единствено Йовов беше изненада, макар че като фигура хората го харесват. В клуба се запълват позиции с бивши играчи, които хората харесват – Йовов, Боримиров, Топчо. Въпросът е те могат ли да мислят независимо и чии интереси представляват. С Йовов клубът се върна в миналото. Преди Божков съсобственици на отбора бяха Боримиров и Йовов, а в момента са в УС”.

Свежи средства

“Мисля, че някакви пари ще влезнат, но е интересно по какъв начин. Най-малко, за да закърпят положението, а това може да бъде направено временно. Това са деструктивни действия. Ще трябва да платят цената. Подозирам, че ще се върнат към заемите Не виждам как няма да се случи. Целта да има представител на привържениците в НС бе да се спре това нещо. Много е вероятно да се търси голям банков заем, за да се покрие дългът в НАП. Чувал съм от новия адвокат в УС да се обсъжда такава опция”.

Вчера пък стана ясно, че дълговете на Левски са скочили с почти 20 млн. лева за година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Крумовград се мъчи да задържи фаворит за заместник на Николай Костов в Левски

Наказаният Каранга опита да вдъхне кураж на ЦСКА преди реванша с Ботев за Купата (СНИМКА)

Берое разгроми изпадналия Етър и направи важна крачка към оставане в Първа лига (ВИДЕО)

Бивш член на НС на Левски срази Сираков с факти и разкри как ще завърши мачът с Лудогорец

ЦСКА 1948 не успя да надвие 10 от Арда, но свали Ботев Пловдив от седмото място (ВИДЕО)

БФС не се съобрази с Левски: Дисципът пощади Каранга, Черно море отнесе най-солена глоба

Тежка санкция: ФИФА забрани на тим от Първа лига да картотекира нови футболисти

Георги Иванов изуми: Нашето първенство неслучайно е в Топ 5 на най-интересните

След загубата във Вечното дерби: Левски скочи на Каранга и директор в ЦСКА

Гриша Ганчев: 11 победи за ЦСКА, 4 за Левски... за 8 години - толкова! (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ