Плевнелиев: Ситуацията в училищата е по-важна от изборите и кризата

2181
Плевнелиев: Ситуацията в училищата е по-важна от изборите и кризата

В България най-важното днес не са изборите, дори не е криза - най-важното за България днес е какво се случва в нашите училища. Това каза в Благоевград президентът Росен Плевнелиев, който бе гост за 40-годишния юбилей на Природо-математическата гимназия "Акад. Сергей Корольов", чийто възпитаник е, предаде БГНЕС.

"Защото е важно какво е следващото поколение на България, защото те са тези, за които си струва да работим денонощно, защото те са тези, които ще продължат да интегрират, да движат държавата напред", аргументира се държавният глава.

Началникът на кабинета на Плевнелиев - Цветлин Йовчев подаде оставка

Началникът на кабинета на президента Росен Плевнелиев Цветлин Йовчев е подал оставка, съобщи самият той за Агенция „Фокус”....

"Това училище ме произведе в това, което съм - имам самочувствие, което вие ми дадохте, то даде много на мен, на тези негови възпитаници, които показаха знанията си на шест континента", каза още Плевнелиев, възпитаник на Випуск 1982 на ПМГ.

"В политиката е важно човек да бъде реалист, вярвам и слагам себе си в категорията на позитивните реалисти, вярвам, че нищо не се постига от днес за утре и съм убеден, че трябва да дадеш, преди да получиш. А понякога трябва да даваш много и в продължение на много години. Това го научих от любимите учители от математическата гимназия. А също скромност, трудолюбие, посветеност. Вярвам, че следващият президент ще бъде по-добър от мен", каза още държавният глава пред препълнената зала "Яворов" в Благоевград.

Пред залата президентът бе посрещнат от майка си, а гости на тържеството бяха още областния управител и кмета на Благоевград.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com