Прокуратурата няма да спре до сградата на общината в Несебър, обеща Цацаров

4755
Прокуратурата няма да спре до сградата на общината в Несебър, обеща Цацаров

По искане на окръжния прокурор на Бургас от другата седмица се изпращат прокурори от Върховна административна прокуратурата. Те ще сформират общ екип, заедно с тези, които разследват т.нар. "Несебърски дюни", за да ги подпомогнат, каза главният прокурор Сотир Цацаров преди заседанието на Висшия съдебен съвет, съобщи БГНЕС.

Прокурорите от ВАП ще помагат в Бургас по отношение на специфичната материя, свързана със строителство, устройствени планове за строителни режими и т.н. "Тоест, може да очаквате развитие, прокуратурата няма намерение да спре до сградата на общината", заяви Цацаров в отговор на въпрос дали може да се очакват и други обвиняеми освен кмета и главния архитект на община Несебър, които бяха обвинени в понеделник.

Прокуратурата повдигна обвинение срещу главния архитект на община Несебър и кмета на общината Николай Димитров във връзка със застрояването на дюните край Несебър. Повдигнатите обвинения са за допуснати нарушения при продажбата и разрешението за строителство в защитени зони - пясъчни дюни, намиращи се в землището на крайморския град, в които е допуснато строителство в полза на фирма "Сле Груп".

Кметът на община Несебър е обвинен в това, че през декември 2012 г., с цел да набави облага на фирма "Сле груп", не е осъществил контрол върху дейността на Общинския експертен съвет по устройство на територията, като от това са настъпили немаловажни вредни последици, а именно: издадено е било Разрешение за строеж в защитена зона. Стартиралото строителство е собственост на "Сле груп". Главният архитект на община Несебър Валентин Димов е обвинен в това, че на 21 декември миналата година е нарушил и не изпълнил служебните си задължения, като одобрява инвестиционните проекти в защитената територия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com