Оскар Писториус застреля приятелката си

16062
Атлетът с ампутирани крака стрелял по приятелката си, която искала да го изненада за Свети Валентин

Южноафриканският лекоатлет Оскар Писториус, който се прочу като първия човек с два ампутирани крака, участвал на Олимпийските игри, се забърка в сериозни неприятности със закона.

В дома на Писториус е била открита застреляна 30-годишната Рийва Стийнкамп, която му е гадже на атлета, предаде CNN. Писториус застрелял Стийнкамп, която влязла в спалнята му, докато спял с намерението да го изненада за Свети Валентин.

Олимпиадата извади Великобритания от кризата

Според официалните данни Олимпиадата е помогнала на Великобритания да излезе от кризата през третото тримесечие на 2012 г., пише вестни...

"Той е помислил, че приятелката му, която е искала да го изненада за Свети Валентин, е крадец. Това показва нивото на страх сред обикновените южноафрикански граждани", коментира Мейстри от Sky News. "Става въпрос за човек, който си е легнал да спи. В момента, в който приятелката му влиза, той си помисля, че е крадец и грабва пистолета си. Това е абсолютен шок за човек, който е считан за национален герой", допълва Мейстри.

Полицията повдигна обвинение за убийство срещу Писториус, като освен това стана ясно, че южноафриканската звезда се е карал с приятелката си предната вечер.

Говорителят на полицията Дениз Бюкес каза по-рано, че заподозреният е бил изненадан от приятелката си, която се е опитала да проникне в дома му рано тази сутрин, като си е помислил, че тя е крадец. От разпит на съседите стана ясно, че от дома на Писториус са се чували писъци и викове малко по-рано същата вечер. Полицията е била викана в дома по други причини след обаждания за "домашен скандал".

Оскар Писториус е бил разпитан в полицията, след като застреля смъртоносно приятелката си. Според Бюкес Писториус е бил разпитан без преференции. "Адвокатите му ще поискат да му бъде определена гаранция", добави говорителката, като разкри, че няма други заподозрени по случая.

Освен пистолет, в дома на Писториус са намерени и бейзболна бата и дори автомат. Писториус никога не е крил, че държи толкова оръжия в дома си, като често е споменавал това в интервюта.

Олимпийските ни медалисти с пожизнени месечни премии (видео)

Пожизнени месечни премии ще получават олимпийските медалисти на България. Това реши Народното събрание с промените в Закона за физическ...

Сигнал към полицията в Претория за стрелба от къщата на Писториус е бил подаден от съседи на атлета. Полицията е намерила пистолет на мястото на инцидента и в момента се води разследване.

Писториус се състезава с атлетите без увреждания на Олимпийските игри в Лондон през миналата година. И двата му крака са ампутирани до коляното, защото е имал болест на костите. Бяга със специални протези, направени от специални карбонови нишки. Затова прякорът на Писториус е „Острието”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com