Щатските визи за българи остават

9018
Щатските визи за българи остават

Визите за български граждани за САЩ остават. Това стана ясно на дискусия с посланика на САЩ в ЕС Уилям Кенард в Комисията за външни работи към Европейския парламент.

Евродепутатът Евгени Кирилов е поставил въпроса за визовия режим и двойния стандарт на САЩ към граждани на ЕС, съобщи Стандарт. България е една от малкото страни в ЕС, заедно с Полша, Румъния и Кипър, за чиито граждани все още са необходими визи за Щатите.

САЩ са очаровани от решимостта на българското правителство

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов разговаря със секретаря по вътрешната сигурност на САЩ Джанет Наполитано, съобщиха от М...

Кирилов подчерта, че парадоксът се поражда от това, че според механизма за присъединяване към безвизовия режим, годишно отказите за визи не трябва да надвишават определен процент от всички заявления, но тези откази се дават именно от американските власти, в лицето на техните дипломатически мисии в съответната страна. В България по случая имаме поговорка "и ножът и хлябът са в едни ръце".

Американският дипломат заяви, че администрацията на преизбрания президент Обама, както и той самият разбират разочарованието и работят в тази посока, но тази ситуация вероятно ще продължи още известно време.

Редактор: Евгения Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com