Открива се процедура за концесиониране на летище Пловдив

2274
Открива се процедура за концесиониране на летище Пловдив
Снимка: Getty Images / Guliver

Правителството прие решение за откриване на процедура за предоставяне на концесия за услуга върху летище Пловдив за срок от 35 години.

"Чрез отдаването на концесия на летище Пловдив се цели да бъде привлечен финансово стабилен инвеститор с опит в управлението, експлоатацията и развитието на летища. По този начин ще бъде гарантирано бъдещето развитие на аеропорта", информират от пресслужбата на правителството.

Летище "Пловдив" няма да работи през нощта, отсече Московски

Летище “Пловдив” няма да работи през нощта. Това посочва в писмен отговор на депутатско питане министърът на транспорта Ива...

Концесията ще спомогне за подобряване на съществуващата летищна инфраструктура, достигане на заложените международни стандарти и категории, трансфер на управленско ноу-хау, генериране на трафик и развитие на търговските дейности в региона.

Като специфични цели са посочени изграждането на нов модерен карго терминал, както и създаването на предпоставки за допълнително развитие на летищната инфраструктура, за да може да се обслужват съвременни самолети с голям полезен товар.

Концесионерът ще бъде определен чрез открита процедура, като критериите за комплексна оценка на офертите са размер на годишно концесионно плащане (с относителна тежест 40 на сто), инвестиционна програма (с относителна тежест 35 на сто) и програма за развитие и управление на обекта (с относителна тежест 25 на сто).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика