Кога колите ни ще се управляват сами?

11426
Кога колите ни ще се управляват сами?
Предполага се, че през 2025 ще се произвеждат автомобили, които се управляват самостоятелно.

Ако има едно нещо, което да е сигурно в иначе несигурната автомобилна индустрия, то е, че в бъдеще реално ще можем да избираме дали сами да управляваме автомобила си или не. Развитие в тази сфера определено има, след като от Google вече имат няколко самоуправляващи се прототипа, а модерните серийни автомобили имат редица активни и пасивни помощници за безопасност.

Помислете го така – ако се движите в по-луксозен автомобил, вие ще имате система, която ви предпазва да не смените неволно лентата (и съответно автоматично би върнала колата ви в нейната лента), предупредителна система за челен сблъсък, система за автоматично спиране в случай на евентуален инцидент, система за автоматично паркиране, предупредителна система за сляпото петно, активен круиз контрол, а според предварителни данни бъдещият BMW i3 ще може активно да използва навигация в града, да изпреварва и т.н.

Ако сложите всички тези технологии на едно място, на практика вие почти ще имате автомобил, който се управлява сам – затова и преходът към самоуправляващите се коли няма да бъде толкова рязък, нито ще бъде след толкова много време.

По този повод експерти са коментирали по време на Световния конкгрес, организиран от Асоциацията на автомобилните инженери, че най-вероятно ще видим напълно самоуправляващи се коли през 2025 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com