9 необичайни начина да изчистите апартамента от мръсотия

5115
9 необичайни начина да изчистите апартамента от мръсотия
Снимка: iStock/Guliver

Къщата се нуждае от грижи точно както животните, децата и другите членове на семейството. Ето как да опростите живота си и да не се налага да отделяте цялото си време за почистване.

1.  Отървете се от локвите в коридора

Помислете си, колко често всички в къщи бършат следите от обувките си, когато се приберат у дома от дъждовна улица? За да забравите за локвите в коридора, направете си стилен и практичен аксесоар за дома. Намерете ниска масивна дървена кутия или картонена кутия, напълнете я с камъчета, пясък. Поставете тази кутия до входната врата. Сега, идвайки от улицата, мокрите обувки могат да се поставят не на пода, а в кутията - цялата мръсна вода ще се оттича в кутията и обувките ще изсъхнат.

2.  Справете се с плаката по водопровода

По мивката и тоалетната чиния се появява досадна плака, която трудно се почиства. Но това може да бъде преодоляно - просто напълнете водопровода с почистващ препарат преди да тръгнете за работа. Вечерта, когато се върнете, продуктът вече ще е унищожил плаката. Ще трябва само да почистите остатъците му с четка, да източите водата. И не е нужно да търкате нищо!

Тайната за почистване на вашата вана може просто да е тоалетна хартия

3.  Почистете ваната

Поръсете половин грейпфрут със сол, избършете с нея дъното и стените на ваната. Наслагванията ще се отлепят, но приятният плодов аромат ще остане дори след като изплакнете ваната с чиста вода.

4.  Изперете щорите

Увийте влажна кърпа около нож за маса, прокарайте този „инструмент“ между прорезите на щорите. Много по-лесно е, отколкото да се опитвате да избършете щорите с влажна кърпа.

5.  Отстранете петна от тапети

За да премахнете петното, трябва да го натъркате добре с тебешир. След няколко минути вече можете да избършете тебешира с леко влажна кърпа. Кредата ще абсорбира мазнината и петното ще изчезне.

6.  Почистете микровълновата

Напълнете купа с вода, сложете половин лимон в нея. Поставете купата в микровълновата, пуснете фурната за две минути. После изтрийте вътрешността на печката с хартиена салфетка.

5 изпитани бабини метода за почистване на прозорците

7.  Отървете се от петна по печката

Изсипете почистващ препарат върху печката и седнете на фотьойл, четете списание. След час продуктът ще разтвори дори трудни петна, достатъчно е само да отстраните мръсотията с гъба.

8.  Кажете сбогом на лошата миризма на матрака

Преди да тръгнете за работа, налейте 100 мл водка и няколко капки от етерично масло, което харесвате (като лавандулово или евкалиптово) в бутилка със спрей. Напръскайте добре матрака с тази смес. Вечерта, когато се върнете от работа, водката ще е изсъхнала, а лошата миризма ще е изчезнала. Но ароматът на лавандула ще остане, ще ви помогне да заспите дълбоко.

9.  Забравете петната по кухненските кърпи

Обикновено в магазините предлагат кърпи във весели цветове на бял фон. Такива продукти се замърсяват само за един ден. Затова изберете обикновени кърпи в кафяво, винено или друг цвят без следи. Стилен и практичен. Синтетиката не трябва да се купува - тя не поема влагата, не се измива добре и бързо става грозна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Защо не действа? Как да четем правилно етикетите на домакинските препарати?

9 неща, които трябва да почиствате само веднъж годишно

Как да премахнете следите от дезодорант от дрехите?

Как най-лесно се почистват велурени обувки?

Имитирайте чист дом, само в 7 лесни стъпки

Как се почиства гуменото уплътнение на пералнята?

Практичен интериор: 7 лайфхака за по-лесно почистване

Защо трябва да използвайте само бели кърпи за баня

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com