X
 
 

Патентован е двигателят с вътрешно горене

2545 5
photo of Патентован е двигателят с вътрешно горене

1826 г.

Двигател с вътрешно горене (ДВГ) е вид топлинен двигател, при който горивото се възпламенява и изгаря вътре в самия двигател. Получената от разширяването на горещите газове енергия се преобразува в механична и се използва за задвижване. Най-често обаче в практиката под „двигател с вътрешно горене“ се разбира „бутален двигател с вътрешно горене“.

Той е патентован на 1 април 1826 г.

България става член на НАТО

Република България е член на НАТО от 29 март 2004 г. Това членство е резултат от 14-годишна дейност със следната хронология. Членствот...

При двигателите с външно горене като парната машина и двигателя на Стърлинг горивният процес става извън двигателя.

Двигателите с вътрешно горене най-често се използват за задвижване на превозни средства - (автомобили, мотоциклети, кораби, локомотиви, самолети) и други подвижни машини. Те са удобни за тази цел, тъй като имат високо съотношение на мощност към маса, а горивото им - обикновено различни нефтопродукти - е с много добра плътност на енергията.

Източник: Уикипедия

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

5 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • ЗЛОКОБНАТА НАМЕСА НА РУСИЯ В ИСТОРИЧЕСКИЯ ПЪТ НА БЪЛГАРИЯ 2 ЗЛОКОБНАТА НАМЕСА НА РУСИЯ В ИСТОРИЧЕСКИЯ ПЪТ НА БЪЛГАРИЯ преди 10 месеца Профил на трол?
  Във втората половина на 18в. петролните наодища са надлежно картографирани и великите сили се преориентират към добив от нефтоносни шисти. Войните на русия през 18-19 век с османската империя не са за ‘’вяра’’ и ‘’братя славяни’’, а за превръщане на Черно море във вътрешно за русия за контрол на петролните находища на изток и излаз на Средиземно море. 1815 Европа почва да се газифицира – осве виж още ›› тление, отопление и за топлинна обработка, НО прототипите на двигателя с вътрешно горене са готови и технологичната революция набира стремглаво скорост. 1859 започва промишлен добив на нефт в САЩ и в Азербайджан край Баку. ‘’Грижата’’ на русия за православните е най-удобния предтекст за войните и затова първото което извоюва по договора от Кючук Кайнарджа 1774 е право да ‘’покровителства’’ балканските православни. Проблема на русия е, че най-многобройните православни по пътя към Проливите са българите и точно Търновската патриаршия е приемник на втория РИМ след превземането на всеправославната столица Константинопол от кръстоносците 1204г Това заплашва плановете на русия и определя целенасочената й антибългарска политика – погърчване чрез църквата, масови изселвания на българи и тайни договори с австроунгария и силтана за недопускане на на възстановяване на Българска държава в границите на Българската екзархия. Българите в ЗАПАДНА РУМЕЛИЯ-Македония и Беломорска Тракия, Южни Родопи, Запдните покрайнини повече никога не са част от България. До днес политиката на русия е срещу просперитета на България и всячески пречи на обединението на българите врамките на ЕС и НАТО. Оръжието на русия са горивата и наложения енергиен и политически монопол над България след окупацията 1944г. ПРОКЛЕТА ДА Е !!!!!!! България ще си поеме въздух, когато колониалната империя русия се разпадне и вековния ни враг се завре в подмосковните блата
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • на тази дата 1948г започва руския гладомор в Западен Берлин 1 на тази дата 1948г започва руския гладомор в Западен Берлин преди 10 месеца Профил на трол?
  1948-ма год в Западна Германия почва бавен подем на икономиката. С валутната реформа се ражда западногерманската марка - валутата за трите западни сектора, където са американските, британските и френски войски. Руснаците обаче искат целия Берлин и реагират по най-руския човеконенавистен начин: блокират всички пътища към западната част на града и я превръщат в остров в съветската зона – 2 м виж още ›› илиона и половина души в потъналия в руини град с прекъснати от руснаците артерии към Западна Германия са обричени на гладна смърт. Единственото, което може да ги спаси е снабдяване по въздуха Рискования план е на американския генерал Търнър - 3 години след като сриват тотално центъра на нацистката диктатура британските и американски бомбардировачи снабдяват с храна, медикаменти и всичко крайно необходимо хванатите в смъртоносния руски капан хора.Рискът е огромен, защото координацията на многото бомбардировачи с храна, лекарства и гориво е доста трудна, особено при неблагоприятно време и костват живота на американски и британски войници, но операцията не спира. И до днес тя си остава най-голямата хуманитарна операция по въздух в света За 11-те месеца на смъртоносната руска блокада съюзниците пренасят 2 милиона и 400 хиляди тона продукти за хората в Западен Берлин. И москва капитулира и сваля блокадата продължила 322-ва дни. Британските и американски пилоти спасяват града. В спомените на германците, които тогава са били деца бръмченето на самолети означава нещо добро - падащи от въздуха обвити в кърпички шоколади и бомбони. Това също е идея на американец. Оттогава берлинчани говорят за стафидените бомбардировачи от въздушния мост . Пред берлинското летище Темпелхоф има склуптура наподобяваща следите на три едновременно излитащи изстребителя. Берлинчани, иначе известни с хапливия си език я наричат с благодарност "гладната ни вилица" в памет на американските и британски пилоти, загинали на въздушния мост на човечността принудил Москва да пусне града от мъртвешката си хватка.
 • 70 години от въздушния мост в помощ на Западен Берлин 1.1 70 години от въздушния мост в помощ на Западен Берлин преди 10 месеца Профил на трол?
  "Когато за първи път кацнах със самолета ми, натоварен с брашно, видях, как ни се радваха германците, гледаха ни, сакаш сме ангели. Оттгова насам сме приятели, в един и същи отбор" от спомените на американския пилот Гейл Халверсон. Приятелството 3 години след края на войната изобщо не е било просто ей така разбиращо се от самосебе си. Но американските войници доставят храна на берлинч виж още ›› ани при това с опасност за живота си. На Гейл Халверсон е идеята за падащите от въздуха шоколадови бонбони за радост на децата в опустошения от войната град. ‘’Не хората бяха нашият враг, а политическата система’’ са думи на Уилям Джонс - друг от участвалите в спасителната операция американски пилот. Американците са впечатлени от отговорността и прецизността, с която и германците се включват в хуманитарната акция независимо от големия студ. Някои от американските пилоти се чувстват завинаги свързани с града и го посещават многократно след блокадата като Гейл Хелдерсон: "Мисля, че Берлин е моята втора родина"
  : 0 !
 • когато САЩ задейства плана МАРШАЛ 1.2 когато САЩ задейства плана МАРШАЛ преди 10 месеца Профил на трол?
  руснаците натискат всичките си соц колонии да се откажат от плана и трупат армия и оръжие в блокирания Берлин - точно това кара Франция, Англия, Белгия, Хонландия, Люксембург да сключат договор за военна отбрана и взаимопомощ, но участието на САЩ се налага, за да се противостои на апетитите за територии на болшевишка Русия , да се предотврати реанимацията на националистическия милитаризъм в Европ виж още ›› а – хитлер дойде на власт точно с гласовете на комунистите по заповед на руския коминтерн и до декември 1941 руските суровини захранват хитлеровата военна промишленост. На територията на матушката никнат немски военни заводи и градчета за семействата на немските военни специалисти. Сталин спретна на хитлер и школи за танкисти и пилоти – за тайната подялба на Европа между тях и двойната игра на русия със Западна Европа и САЩ излезнаха и кървавите им дела на руснаците с разкритите тайни документи. В края на войната Германия губи източните си територии , а русия завладява цяла Източна Европа и Прибалтика.Затова държавите се съгласяват, че въоръжено нападение срещу една от тях, в Европа или Северна Америка, ще се разглежда като нападение срещу всички тях - а крайният ефект от плана Маршал е че Германия беше не само възстановена, но стана и икономически лидер в Европа само 15 години след като руснаците изнесоха и последният металорежещ инструмент от заводите й - разлика в жизнения стандарт м/у Западна Европа, подпомагана от САЩ, и Източна Европа окупирана от русия е огромна - това сдържа колонизаторския апетит на русия и тя се задоволява с дребни съседи и азиатски държави - РАЗДЕЛЯ И ВЛАДЕЕ - хе е в категорията на Япония, но опита чрез арабските си васали да смаже Израел, но войната приключи за 6 дни и руснаците официално преминаха на износ на тероризъм и са си суровинен придатък на Запада - а русия още не е върнала заема за второсветовната й победа - от САЩ само са 110, а с храните и лекарствата набъбват до 130 милиарда , но изнудва Европа с гориво, интриги и сее злокачествената си зараза
  : 2 !
 • Анонимен 1.3 Анонимен преди 10 месеца Профил на трол?
  6 юли(1947) “…Молотов кове само лъжливи аргументи, за да мотивира предварителното решение на Русия да не участва във възстановяването стопанско на Европа, защото болшевизмът има нужда от беднотията и неуредиците в държавите.” Никола Мушанов Дневник
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Михаела Филева проговори за отношенията ...

Михаела Филева излезе с официална позиция относно спекулациите, че има интимни отношения с най-добрия ни тенисист Григор Димитров. Певи...

Последно в Актуално