Спряхме да говорим за полиция, само за култура

5315
Спряхме да говорим за полиция, само за култура

Спряхме да говорим за полиция, само за култура, това е заявил премиерът Бойко Борисов пред министрите на правителственото заседание в сряда за новите археологически обекти и обектите на културно-историческия туризъм, стана ясно от стенограмата, публикувана на сайта на Министерски съвет. Борисов е разказал пред министрите, че президентът на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) Сума Чакрабарти е поискал специално при визитата си в България да разгледа разкопките в София.

„В рамките на шегите, с които разведрявам обстановката, вчера президентът на Европейската банка за възстановяване и развитие, който е работил дълго време в Лондон и за английското правителство, баща му е археолог, историк и доста ерудиран човек, който много е искал да тръгне и той по неговия път, но сега като разбрал, че идвал в България, му казал: Те там с финансите във ФОРБС пишат, че са добри, иди да видиш разкопките в София, защото казват, че са уникални. И вчера го заведохме да види и пред ЦУМ Археологичния музей, и на катакомбите и днес Дянков ще му е екскурзовод заедно с Плевнелиев да видят там малко и от тези неща, така че наред с интегралния проект на Бургас ще може да каже и на баща си какво сме открили в България. Спряхме да говорим за полиция, само за култура”, казва Борисов.

Магистралите помагат младите да бягат по-бързо от България

Магистралите помагат на младите българи по-бързо да напуснат страната. Не мога да кажа, че съм срещнала много щастливи хора в Българи...

Борисов пита Вежди Рашидов – кога ще бъде готов обектът на ларгото и църквата „Света София”, на което Рашидов му отговаря, че първият етап ще стане до 25 август.

„Давай, защото Дянков и Божидар Димитров дръпнаха пред нас, гледам, сега и Росен Плевенлиев, и той по Созопол обикаля по разкопките. Конкуренцията ни става много голяма”, казва Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Цитати