X
 
 

Над 1 милион деца ще избягат от училище заради стачката за климата

2419 0
photo of Над 1 милион деца ще избягат от училище заради стачката за климата
Снимка: Getty Images
Очаква са в Стачката за климата в Ню Йорк да вземат участие 1,1 милиона деца, отбелязват световните агенции, цитирани от БГНЕС.

Директорите на училища в САЩ се чудят каква позиция да заемат, след като управата на града вече обяви, че децата няма да бъдат наказани за отсъствията в петък.

Протест срещу обгазяването на Нова Загора

Протест срещу обгазяването на Нова Загора и околностите от инсталацията за биогаз ще се проведе в 16:30 пред общината. Той е организира...

Стачката за климата е подобна на протеста "Петъци за бъдеще", започнат от шведската ученичка Грета Тунберг, която не ходеше на училище всеки петък, за да протестира пред сградата на правителството, че не се прави нищо за борба с климатичните промени.

Митингът има за цел да обърне вниманието на обществото към опазването на природата, като ще бъде организиран 3 дни преди срещата на високо равнище за климата в ООН.

Повече от 115 държави и над 1000 града са изразили желание да се включат в масовия протест. В митингите няма да участват само ученици, но и възрастни, които са напуснали работните си места на 20 септември, за да протестират срещу бездействието в борбата с глобалното затопляне.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители