Съвместими ли сте? 3 типа сексуален темперамент във връзките

1806
Съвместими ли сте? 3 типа сексуален темперамент във връзките
Снимка: iStock

Секс блогърката Надежда Серая ще ви помогне да разберете видовете сексуален темперамент и как те влияят на романтичните отношения.

Понятието „сексуален темперамент“ предполага нуждата на човека от количество и редовност на сексуалните контакти. Редица сексолози разграничават три типа сексуален темперамент: висок, среден и съответно нисък.

Висок тип

Представителите на този тип по правило се характеризират с ранно съзряване и винаги бурна проява на сексуално желание. За хората с висок темперамент често е по-важно физическото удовлетворение и самият процес, а не романтичните трепети и очакването на интимност с партньора. Хората от този тип трудно понасят въздържанието и се нуждаят от сексуално удовлетворение почти всеки ден.

Среден тип

Това е най-голямата група, тъй като 80% от хората принадлежат към нея. Страстта и сексуалното желание при средния тип възникват от време на време. Затова хората с този сексуален темперамент познават високата нужда от интимност, но в същото време могат спокойно да понасят въздържанието. За средния тип е важно не само физическото, но и чувственото, емоционалното удовлетворение. Потребността им от сексуален контакт е сведена до средно 2-3 пъти седмично.

Каква е сексуалната ви съвместимост според зодията

Нисък тип

Представителите на ниския тип сексуален темперамент съзряват много по-късно от своите връстници и дълго време не проявяват интерес към противоположния пол. Самият секс за този тип няма висока стойност, те получават по-голямо удовлетворение от емоционалната близост, прегръдките и целувките. Те рядко са инициатори на интимността.

Всеки тип сексуален темперамент е уникален по свой начин, има плюсове и минуси и вие също не трябва да го забравяте. Тези съвети са предназначени за онези, които са объркани по отношение на себе си и връзките.

Никога не трябва да се ругаете за сексуалността си

Ако имате висок темперамент, а партньорът, например, нисък, не си мислете, че нещо не е наред с вас (при условие че сексуалността ви не създава сериозни проблеми), че именно вие имате дефект и трябва да отидете на специалист, за да промените темперамента. Обратно, при нисък темперамент също не се обвиняват за неправилността, недостатъчната сексуалност.

Такива двойки са рядкост, по-често се срещат комбинации: висок - висок, висок - среден, среден - нисък и нисък - нисък. Но ако вие и партньорът ви наистина имате такива различни видове сексуален темперамент, бъдете готови за сериозни разногласия и за това, че ще трябва да правите компромиси. Помогнете на партньора си, проведете разговор. Ако едната страна е уморена или не желае, потърсете различни начини, но най-важното е да опитате в името на вашата връзка.

Не казвайте "НЕ"

Ужасно болезнено е да чувате откази, всеки отказ кара партньора ви да мисли, че не се интересувате от него, че сте уморени от него, че той е грешен и ненужен. Отново потърсете компромис (използвайте ръцете си, използвайте играчки), така че и двамата да се чувствате възможно най-комфортно.

Наблюдавайте

Наблюдавайте динамиката на сексуалната си връзка. Сравнявайте какво ви доставя удоволствие, какво не, споделяйте с партньора си - и ще видите, че отношенията ви само се затоплят, което означава, че явно ще има по-малко обиди и претенции. Не се страхувайте да бъдете откровени с любимия човек, затвореността в интимната сфера е много вредна за отношенията.

Кои зодии си пасват най-добре сексуално?

Насладете се на партньора си

Страстта към процеса е ключът към победата. Изучавайте тялото си, приемайте себе си, научете се да чувствате, за да помогнете на партньора си да ви достави удоволствие. Възхищавайте се на партньора си, наслаждавайте се на процеса и давайте любов. Когато се храним, ние се наслаждаваме на вкуса, а не се стремим да изкореним глада и да изчистим чиниите си възможно най-бързо - така е и тук. Получавайте и давайте удоволствие.

Изберете

И накрая...Ако все още не сте във връзка, опитайте се да опознаете неговия тип темперамент, когато срещнете потенциалната любов на живота си. Не знака на зодиака, не часа на раждане (макар че можете да разберете, разбира се), а именно темперамента.

Защото именно при неудовлетвореност от сексуалния живот започват напълно неоснователни претенции - без значение, битови или не, които могат да разрушат връзката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези зодии превръщат БОЛКАТА си в СИЛА

Какво отключва най-често агресивно поведение при жените?

Топ 5 на най-каръшките зодии

Как да преодолеем раздялата и да продължим напред?

Назовете любимата си напитка и ние ще ви разкажем за вашия характер

Мъжете ще тичат след вас, ако имате тези 6 черти на характера

Колко често трябва да миете косата си?

Кои растения у дома са опасни за домашните любимци?

Какви са причините за ранното посивяване на косата?

Защо не можете да засадите папрат близо до къщата си?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com