Окончателно - лицензът на КТБ е отнет

7084
Окончателно - лицензът на КТБ е отнет
Снимка: БГНЕС

Петчленен състав на Върховния административен съд (ВАС), в който участва и председателят Георги Колев, потвърди отнемането на лиценза на Корпоративна търговска банка от БНБ.

Последната инстанция потвърди решението на тричленния състав, в което се казва, че акционерите в банката нямат правен интерес да обжалват отнемането на лиценза. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване, пише в. "Сега".

След окончателното произнасяне може да започне и делото по несъстоятелност на КТБ, което се гледа от Софийски градски съд (СГС). То беше спряно заради обжалването на отнетия лиценз пред ВАС.

Припомняме, че решението за отнемане на КТБ беше взето на 6 ноември миналата година от БНБ. Това решение обаче беше обжалвано от "Бромак" на Цветан Василев. Заради оспорването на решението СГС не можа да назначи синдик в КТБ и съответно бяха прокарани законови промени, които позволиха моменталното назначение на временни синдици. Целта - да се избегне "разграбване" на активите на КТБ. Същевременно в интервюто си пред "Гласове" Цветан Василев посочи, че с квесторите, управляващи КТБ, всъщност се е целяло обезценяване на активи на банката.

Местан: Когато излезе истината за КТБ, ще видите кой продуцира митове за ДПС

Когато се разкрие цялата истина за КТБ, ще си отговорите на въпроса кой съзнателно, наистина добре планирано, продуцира митовете за КТБ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com