Актриси играят любим, но неизигран образ

15488
Снимки:
Елен Колева, Радина Кържилова и Луиза Григорова са сред избраните за това от режисьорите Маргарита Младенова и Иван Добчев

Ателието "Аз съм актриса" на режисьорите Маргарита Младенова и Иван Добчев ще бъде представено на 6 февруари от 17 ч. в Театралната работилница "Сфумато", съобщиха от театъра.

Елен Колева, Радина Кърджилова, Луиза Григорова, Елена Димитрова, Ирмена Чичикова са сред 20-те професионални актриси и студентки, които участваха в ателието. В екипа беше и американката Даниела Варон - актриса и режисьор.

Около 50 бяха желаещите за ателието, което се състоя от 12 до 22 декември.

"Идеята е да работим с всяка от актрисите върху неин любим, желан, но неизигран досега образ от световната драматургия. Тези реализирани мечтания се опитваме да слеем в един театрален поток - като в джаза - всеки свири темата със своя глас, и да го представим пред нашата публика", обясняват Маргарита Младенова и Иван Добчев.

По думите им "Сфумато" развива с особена любов и грижа все по-голяма аудитория от нова, млада, усетлива и жадна за артистични предизвикателства публика. Ателието изследва артистичния човек в действие, настоява за по-висок статут на артиста в общността, компенсира поне малко липсите в хуманитарното образование на младите българи, противостои в действие на тенденциите да се омаловажава и свива пространството на артистизма, да се профанира изкуството, да се подценява зрителят.

През доверието към скритите ресурси на актьорската природа, проектът "Аз съм актриса" защитава идеята за човека като свят в света, посочват Младенова и Добчев. БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com