Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

1861
Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско
Снимка: iStock

Струва ви се, че сте намерили своя човек, искате да живеете с него през целия си живот, да го обичате и да му се радвате. Но изведнъж нещо се обърква, връзката се разпада и зад това идва болката от раздялата. Нека да разберем защо се случва това.

Повечето хора намират за трудно да изградят взаимоотношения. Вече е установено, че хората предпочитат да бъдат сами заради собствения си страх. Има много причини за това: страшно е, че партньорът ви ще ви напусне, ще ви изневери и ще трябва да преживеете болката от раздялата. Някои хора твърдо са убедени, че е много по-спокойно да си сам.

Други отчаяно се опитват да намерят любов, влизат в нови връзки, женят се. Така добре започналата история обаче завършва с пълен провал.

Знаци, че трябва да сложиш край на връзката

Ето най-честите причини за този резултат

1.       Живеете като съседи. С течение на времето чувствата изчезват, хората престават да отделят толкова много време един на друг. Това се отразява на емоционалната връзка. Можете да спите в едно легло, да споделяте бюджет, но вече да не сте близки.

2.       Преставате да се уважавате. Всичко може да започне от нещо малко: жестока шега, сарказъм, тогава човекът спира да взема вашето мнение под внимание. Това отношение убива и най-силните чувства.

3.       Имате различни възгледи за живота. Един човек във връзка непрекъснато се стреми към нещо, опитва се да постигне успех, да опита нови неща. Другият иска стабилност, всякакви промени и трудности го плашат.

4.       Между вас няма доверие. Ако човек ви подозира в лъжа или измама без видима причина, това няма да свърши добре. Може би той вече се е сблъсквал с изневяра в минали връзки и все още не може да го преодолее.

Знаци, че връзката ви върви към своя край

5.       Единият става зависим от другия. Независимо от чувствата си, всеки от вас трябва да има някакъв свой собствен живот. Ако някой от партньорите иска да бъде с любимия човек 24/7, то това е пристрастяване, а не здрава връзка.

6.       Имате проблеми с комуникацията. За да общувате с удоволствие, трябва активно да се изслушвате, да проявявате разбиране и съпричастност. Ако заглушите всички проблеми, те ще се натрупат като снежна топка. Това определено няма да свърши добре.

7.       Един от вас не полага усилия. Всяка връзка е желание да направиш другия човек щастлив. И ако един от вас е спрял да прави стъпки един към друг, тогава един от вас просто няма да понесе всичко върху себе си.

Как да спасим една връзка?

Всички се караме, обиждаме се и понякога не се разбираме. Лесно е да развалите една връзка, но поддържането й с усилия е по-трудна задача. Психологът разказа как можете да спасите любовта, дори ако изглежда, че вече няма изход.

Друг важен текст за това дали е възможно да бъдем заедно след изневяра. Изглежда, че мостовете определено трябва да бъдат изгорени. Има обаче случаи, в които нещата все още могат да бъдат поправени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ред и чистота: как правилно да съхранявате обувките в гардероба, за да удължите живота им

В колко часа трябва да пиете кафе, за да останете бодри през целия ден?

Спортни добавки: всичко за техните ползи и вреди

Как да научим кучето да стои само?

Опасно ли е говоренето насън?

Тези зодии удрят джакпота в края на май: Очакват ги големи финансови печалби

Доматеният сок - предимства и недостатъци за здравето

8 съвета как да ядем по-малко и да не гладуваме

Знаете ли колко е дълга река Дунав

Знаете ли колко е висока Статуята на свободата в Ню Йорк

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com