Ерата на тиранина Франсиско Франко оживява в „Затворникът на Рая”

27184
Ерата на тиранина Франсиско Франко оживява в „Затворникът на Рая”

Испанска готическа приказка за герои, злодеи и страховити загадки – това е романът „Затворникът на Рая” (ИК „Изток-Запад”), в който любимият на цял свят автор Карлос Руис Сафон разгръща разказваческия си талант с пълни сили и с неподражаема оригиналност.

Барселона, средата на XX век. Мъглата сякаш никога не изпуска града от задушаващата си прегръдка. Това е мракобесното време на генералисимус Франсиско Франко (който виждате на портрета): зловещи драми обагрят къщите и улиците, а всяка скрита история дава началото на нова, още по-мрачна мистерия. В тази обстановка започват премеждията на симпатичния герой Фермин Ромеро де Торес. Когато във фамилната книжарница „Семпере и синове” пристъпва тъмното му минало, се задвижва поредица от събития, която ни отвежда до страховития замък-затвор „Монжуик”... и която изважда на повърхността както забравени демони, така и неподозирани тайни.

Кой фалира света през Голямата депресия

Пълна с проникновения за днешния ден, живата история на световната икономическа катастрофа от края на 20-те години на миналия век предс...

„Затворникът на Рая” е най-новата история от вече станалия прословут барселонски цикъл, обединен от сходни персонажи, теми и фабулни връзки, които превърнаха Карлос Руис Сафон в един от най-продаваните автори както в Западна Европа, така и извън нея. Из „Затворникът на Рая” лежи връзката между предните литературни сензации на писателя – романите „Сянката на вятъра” и „Играта на ангела”; тук се спотайва и отправната точка на предстоящата развръзка... която крие своите мистерии нейде из безкрайните коридори на Гробището на забравените книги.

Творчеството на Сафон е увлекателна, интелигентна и изключително вдъхновяваща комбинация от романтика, трилър, исторически елементи и щипка магически реализъм, който омайва с неповторим стил и обсебващи сюжети. Самият Стивън Кинг, след прочитането на „Сянката на вятъра”, определя литературния почерк на Сафон като „елегантен, великолепен и първокласен”, а всеобщата истерия по тази вече превърнала се в култ испанска сензация доведе до неизбежните десетки милиони копия, продадени в глобален мащаб. Всичко това затвърждава статута на „Затворникът на Рая” като едно от наистина големите литературни събития тази есен.

Новият бестселър на сензационния европейски автор Карлос Руис Сафон вече може да бъде намерен в книжарницте.


По следите на древните „Издирени и записани чудновати истории”

Хора-рисове, бели тигри и жълта мишка, която танцува пред вратата на дворцовите палати, захапала опашката си, като гибелен предвестник ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com