Започна Седмица на испанското и ибероамериканското кино

17974
Започна Седмица на испанското и ибероамериканското кино

Започна XIX седмица на испанското и ибероамериканското кино. Филмовата панорама продължава до 10 юни в зала "Люмиер" на НДК, съобщиха организаторите.

ХІХ седмица на испанското и ибероамериканското кино се провежда като част от културната програма на Посолството на Испания в София от 4 до 10 юни 2012 год. Както и при предишните издания, Посолството на Испания, Институт Сервантес-София и дипломатическите мисии на Аржентина, Колумбия, Куба, Еквадор, Перу и Венецуела включват 15 филма, които в сбит вид представят качеството и разнообразието на испанското и на ибероамериканското кино.

Роман Полански изненада Кан

Режисьорът Роман Полански представи в Кан, точно преди прожекцията на нова версия на неговия филм "Тес" с Настася Кински ... рекламен с...

Филмовата седмица предлага среща със забележителни заглавия, като аржентинските "Китайска приказка", удостоена с награда Гойя за 2012 г. за най-добър ибероамерикански филм. Панорамата ще направи съпричастна публиката с интригуващи исторически драми, представени чрез кубинското кино и с комедийния жанр чрез продукциите на Колумбия, Еквадор и Венецуела.

Тази година Седмицата на киното е насочена към всички любители на седмото изкуство. Входът е безплатен, a за улеснение на зрителите, които не владеят испански език, много от филмите са със субтитри на български.

Редактор: Десислава Симова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com