Роман Полански изненада Кан

8557
Роман Полански изненада Кан

Режисьорът Роман Полански представи в Кан, точно преди прожекцията на нова версия на неговия филм "Тес" с Настася Кински ... рекламен спот за италианската модна марка "Прада".

Спотът, озаглавен "Терапия", представя сцена на психиатър (Бен Кингсли) и неговата елегантна пациентка, облечена изцяло в дрехи от скъпата марка (Хелена Бонъм Картър), предаде БГНЕС. Психиатърът бързо загубва всякакъв интерес към красивата си пациентка, като вниманието му се концентрира върху нейното кожено палто.

Джон Хилкоут представи филм за сухия режим

Австралийският режисьор Джон Хилкоут заяви, че неговият филм "Lawless" свързва съвременността с епохата на сухия режим. Лентата беше пр...

Това е нещо като антиреклама, каза през смях Полански след кратката прожекция и обясни, че искал да покаже на света, че е способен да направи и късометражен филм. В началото на фестивала бе прожектиран документалният филм "Роман Полански - филм мемоар". В него 78-годишният режисьор се връща към главните етапи в своя бурен живот.

В САЩ Роман Полански е преследван от правосъдието заради сексуална връзка с 13-годишна малолетна през 1977 г. Той бе арестуван през 2009 г. в Швейцария по силата на международна заповед за арест. След отказ на Швейцария да го екстрадира в САЩ, той бе освободен през 2010 г.

Редактор: Десислава Симова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com