12-те високо алкални храни, пазещи ни от болести

46916
12-те високо алкални храни, пазещи ни от болести
Снимка: iStock/Guliver

Някои храни, които приемаме, създават киселинна среда в организма, която забавя метаболизма и може да бъде предпоставка за здравословни проблеми като болести, повишаване на теглото и преждевременно стареене. За да не се стига до тези неприятности, е нужно да приемаме алкални храни, които да балансират киселинността в стомаха. Ето кои са някои от най-полезните алкални храни, които трябва да бъдат част от нашето меню.

Банани – зарежда с енергия и е страхотен за начало на деня като добавка към вашата закуска. Съдържа желязо, ендорфини и витамини. Може да подобри настроението ви. Препоръчва се за хора с проблеми с бъбреците.

Броколи – може и да не са любими на децата, но са сред най-полезните алкални храни. Богати са на витамини и минерали, които благоприятстват здравето на бъбреците, съединителната тъкан и костите.

Кои напитки са най-вредни за зъбите

Газираните напитки нанасят най-големи вреди на зъбите. Това заяви пред вестник „Сън“ стоматологът от Лондон Кристофър Ор, к...

Авокадо – изключително богат на витамини, полезни мастни киселини и аминокиселини, които се грижат за сърдечното здраве. Чудесна добавка към вашата свежа салата!

Лимони – заради високото си pH, това е най-алкалният от всички продукт, който е изключително полезен за организма. Лимонът помага при настинка и грип, за пречистване на черния дроб, укрепване на имунитета, сваляне на тегло, регулиране на киселинността. Чудесна идея е да започнете деня с чаша топла вода с лимон.

Краставици – неутрализира киселинността и подобрява храносмилането. Съставена е предимно от вода, което я прави чудесна за всяка диета. Може да хапвате колкото си поискате от нея, а тя ще се погрижи за по-добрия вид на вашата кожа.

Целина – забавя стареенето, зарежда организма с аминокиселини, полезни вещества и минерали. Регулира кръвната захар и подобрява метаболитните процеси в организма. Хапвайте целина редовно.

Чесън – тази апетитна добавка към всяко ястие е алкална храна за здраве. Грижи се за добрия имунитет и има антимикробно действие. Нека чесънът винаги присъства на вашата трапеза.

Учени откриха откъде идва киселият вкус на лимона

Молекулярни биолози от Холандия и Съединените щати откриха механизъм, който „напомпва“ киселини в плодовете на лимони и дру...

Пъпеш – със своето високо pH, пъпешът е хубаво да се консумира при проблеми с бъбреците и настинка. Помага за подобряване на настроението, бори стреса и безсънието. Чудесен при спазване на диета. Съдържа много вода и полезни фибри.

Горски плодове – супер полезни са за целия организъм. Съдържат антиоксиданти, фибри, витамини и минерали, които се отразяват благоприятно на тялото и забавят процеса на стареене. Хапвайте ги сутрин със закуската за мигновен ефект!

Грозде – добавете го в менюто си, щом сезонът настъпи, защото съдържа много витамин, помага за повишаване на имунната защита, за справяне със стреса и безсънието. Облекчава нервното напрежение. Гроздето има свойството да подмладява кожата.

Спанак – един от най-полезните зелени зеленчуци, изобилстващ от витамини. Помага при анемия, астма, диабет. Може да помогне да запазите в добро състоянието зъбите, кожата и косата си. Истински природен дар.

Ленено семе – суперхрана, която е богата на витамин Е и фибри. Има противовъзпалително действие. Помага за справяне с топлите вълни при менопауза. Добавете го в млечна закуска, смути, шейк, салата или друго.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 17 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 17 април /валутен калкулатор/

7 съвета за разведряване на настроението в мрачен и облачен ден

5 дестинации, където има огромна вероятност да ви оберат

Тази отвара от розмарин ще направи и най-сухата коса блестяща

Тази маска за лице против бръчки с жълтък е истински хит през пролетта

Как се почиства запушена цедка на кафемашина?

Кои са най-известните участници в Първата българска легия?

Каква е била традиционната българска закуска в миналото?

Каква е основната разлика между белка и златка?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com