7 хитрини, които ще подобрят ежедневието ви

3371
7 хитрини, които ще подобрят ежедневието ви
Снимка: iStock/Guliver

1. Когато окачвате декорация за стена, създайте хартиени шаблони

Независимо дали искате да създадете сложна салонна стена, или просто да се уверите, че няколко произведения на изкуството са правилно разположени на стената, добре е да си съставите план за действие, преди да започнете да боравите веднага с пирони и винтове. Най-лесният начин да визуализирате възможностите си? Като използвате вестник или лист хартия, очертайте контурите на всичко, което възнамерявате да окачите. Закачете тези шаблони с бояджийско тиксо, отдръпнете се и добийте представа кое къде изглежда най-добре. Пренареждайте ги колкото е необходимо, докато не вземете решение за окончателното им разположение. Оттам нататък просто отбележете кое къде се поставя и се заемете с окачването!

9 домакински хитрини, които никога няма да престанат да бъдат на мода

2. Използвайте вилицата, за да окачите картина

Една от най-досадните части от окачването на картина е да се уверите, че телчето на гърба на рамката/платното действително се е закачило за пирона в стената. И изненадващо, решението на тази постоянно разочароваща дилема за декорация на дома всъщност се намира в кухненското ви чекмедже. След като забиете пирона, закачете вилицата на пирона. Със зъбците, сочещи надолу, и дръжката, стърчаща нагоре, дръжката на вилицата ще се изнесе под ъгъл от стената, осигурявайки рампа за висящата тел. Просто закачете телта за вилицата и я плъзнете надолу, докато се закачи за пирона. След като картината вече виси здраво, можете да махнете вилицата и готово! Перфектно поставена картина!

6 хитринки за сваляне на килограми, които всеки трябва да опита

3. Вдъхнете нов живот на стария часовник с нова каишка

Ако искате да вдъхнете малко живот в една стая, можете да пренаредите мебелите или да боядисате стените. Ако искате да освежите външния си вид, можете да смените прическата си или да си вземете нови очила. Но как да направите така, че старият часовник, който вече не носите, да изглежда като чисто нов? Ами с нова каишка, разбира се. Новата каишка може да осигури модерна визия, като в същото време ще даде на часовника ви гъвкавост, за да работи с множество тоалети и визии. 

5 хитри начина да отпушите безнадеждно запушен канал

4. Използвайте чували за боклук за транспортиране на дрехи

Ако се премествате (или прибирате дрехите за зимата), неминуемо ще трябва да се справите с дрехите, които висят в гардероба ви. Ако някога преди сте се опитвали да преместите дрехи на закачалки в гардероба, знаете колко невъзможно е да ги преместите, без да загубите някои от артикулите на пода или да наместите всички закачалки, когато стигнат до следващото си място. Чувалите за боклук са най-добрият вариант за съхранение и транспортиране на всякакви дрехи. Дрехите няма да пробият чувала, а един чувал с дрехи ще се оформи според пространството, в което ги поставите. По време на преместване запазете куфарите и торбите за по-тежките, и чупливи вещи, а дрехите опаковайте в торби за боклук.

7 трика за най-крехките пържоли на фурна

5. Използвайте лимонов сок, за да почистите жълти петна от пот върху бели ризи

Ако често носите бели ризи, знаете, че неизбежно определени места от тази риза ще предадат навиците ви за изпотяване под формата на жълтеникави петна (яката и подмишниците обикновено са най-лоши). Вероятно знаете също, че тези петна не винаги се премахват при пране, дори и с белина. И така, какво да направи един мъж? Разтвор от равни части топла вода и лимонов сок може да помогне за драстично намаляване на появата на петна от пот върху бели ризи. Ако сте изправени пред краен срок или нямате достъп до пералня, можете да използвате този разтвор самостоятелно и просто да третирате засегнатото място, докато петното изчезне. ЗАБЕЛЕЖКА: Използвайте този съвет с лимонов сок само за бели ризи! Киселината в лимоновия сок всъщност може да има избелващ ефект върху някои цветни тъкани.

Хитри съвети за почистване на дома

6. Яжте сладолед от изолирана чаша

Кажете "довиждане" на надпреварата с часовника, която представлява изяждането на сладолед или замразено кисело мляко, преди да се превърне в супа, особено в топло време. Чашите са отлични за запазване на напитките студени за дълго време, но те също така са отлични ръчни, устойчиви на топене купички за сладолед!

7. Използвайте щипки за папки, за да скриете кабелите зад странични маси и бюра

Без значение дали сте на работа, в домашен офис или работите в кафене, неминуемо ще се изправите срещу незаключени електрически кабели, които сякаш са решени да се плъзнат надолу към пода. И въпреки че има търговски държачи за кабели, много по-лесно е просто да вземете няколко щипки за папки от бюрото си. Залепете щипката на задния ръб на бюрото или плота, промушете кабела и готово! Този кабел не отива никъде, освен ако не поискате, и е скрит, докато не ви потрябва. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 22 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 22 май /валутен калкулатор/

Знаете ли колко е дълга Стара Планина

5 мощни талисмана за късмет, успех и пари

Отношенията ви са в криза? 4 знака, че Вселената тества връзката ви

Как да върнем страстта във връзката си?

3-те принципа, върху които се гради щастливият семеен живот

Как да превърнете вазата в талисман за сбъдване на желания?

5 неща за себе си, които трябва да кажете само на мъжа, за когото ще се омъжите

Модните тенденции, които се върнаха от миналото и защо

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com