6 хитринки за сваляне на килограми, които всеки трябва да опита

14167
6 хитринки за сваляне на килограми, които всеки трябва да опита
Снимка: iStock/Guliver

Има някои навици, които е добре да включим в ежедневната си рутина, за да живеем качествено и пълноценно, независимо дали се стремим към елиминиране на излишните мазнини, извайване на фигурата и т.н. Тези навици ще ни спомогнат за поддържането на добро здраве, а и ще помогнат да контролираме теглото си. Ето някои от тях:

Пийте по 9 чаши вода на ден

Проучванията сочат, че пиенето на чаша вода 30 минути преди хранене може да намали загубата на излишно тегло с около 40% за 3 месеца. За мъжете са препоръчителни дори 12 чаши вода, а за жените – 9. Добрата хидратация ще помогне и аз по-лесното изхвърляне на токсините от тялото, а и ще притъпи чувството за глад.

Нормално тегло: Защо не всеки трябва да отслабне?

Понякога полагаме твърде много усилия, за да се отървем от няколко килограма. Наистина ли са излишни тези килограми? И какво означава и...

Приемайте повече зелени зеленчуци

Дайте шанс на зеленчуци като авокадо, брюкселско зеле, спанак, черен боб, броколи, ябълки и моркови. Те съдържат разтворими фибри, полезни освен за понижаване на теглото, но и за общото ни здраве. Около 25-35 г дневно е допустимото количество от тях, като това ще доведе до намаляването на мазнините с около 4%. Тези храни ни предпазват и от заболявания на сърцето и диабет.

Набавяйте си необходимия витамин Д

Заради наличието на витамин Д, слънчевите лъчи също имат благоприятен ефект върху стремежа към понижаване на теглото. Витаминът е свързан с по-нисък шанс от покачване на теглото. Ако той не присъства в организма ви в нужните количества, може да си го набавите от различни храни и хранителни добавки.

Хранете се балансирано и разнообразно

Как да отслабнем, без да се отказваме от сладкото

Когато става въпрос за отслабване и спазване на някакъв хранителен режим, първото което всеки знае, че трябва да направи е да се откаже...

Хапвайте разнообразно, често и на малки порции, за да избегнете преяждането например. Използвайте малки чинии, когато се храните, за да добиете по-ясна представа какво количество консумирате.

Не пийте чай с мляко

Чаят с мляко е известна и традиционна напитка за някои народи, но ако искате да отслабнете, не пийте от него особено преди лягане. Казва се, че напитката спомага за потискане на апетита, но специалистите имат друго мнение по въпроса. Чаят сам по себе си има в състава си съединения, които помагат за премахването на излишните мазнини, но в комбинация с протеините от прясното мляко, това им свойство бива възпряно. Затова, за по-спокоен сън може да консумирате само чай без добавянето на прясно мляко.

Оставяйте приборите си в чинията

За да се научим да не преяждаме и да хапваме толкова, колкото ни е нужно да се заситим, е добре да изградим някои навици. Такъв е например този с оставянето на вилицата например след няколко погълнати хапки. На тялото му са нужни 20 мин, за да изпрати сигнали за ситост, така че колкото по-бавно се храним, толкова по-малко храна ще консумираме и въпреки това ще сме сити.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com