7 ситуации, в които е особено важно да слушате интуицията си

6028
7 ситуации, в които е особено важно да слушате интуицията си
Снимка: iStock/Guliver

Животът ни е пълен с различни избори, от които зависи по-нататъшното ни съществуване. Това провокира стрес и вечни съмнения относно коректността на нашите действия. Трудността се крие във факта, че всяко, дори и най-малкото решение, може да доведе до напълно различни събития в бъдеще и дори може съвсем да промени хода на живота. Как се научаваш да вземаш правилните решения? И каква роля играе интуицията по този въпрос?

Ето 7 ситуации, в които трябва да слушате интуицията си:

1. Изпотяване

Внезапните промени в телесната температура означават, че е време да се вслушаме в призива на интуицията. Тялото никога не ни подвежда. Когато имате студена пот или пот на дланите си, това означава, че тялото ви се опитва да събуди вашата интуиция.

2. Силен пулс

Под стрес интуитивното вземане на решения е най-добре. Ако наистина се уплашите, когато мислите за опция, може да е погрешно. И обратно, ако чувствате силна възбуда, когато мислите за дадена ситуация, тогава тя е правилна и изборът трябва да бъде направен в нейна полза.

3. "Спазъм" на корема

Тези три зодии имат много силно шесто чувство

Правило ли ви е впечатление как някои хора успяват да прочетат мислите ви и да отгатнат вашите желания? Те сякаш имат контрол над време...

Има ситуации, в които, когато вземаме решение, стомахът ни се "свива", така да се каже. Този сигнал, който също идва от тялото, е индикатор, че изборът може да е грешен.

4. Аромат

Миризмите също са част от физиологията, така че трябва да изберете нещо (или някой), което да ухае добре. Ако миризмата е неприятна за вас, интуицията ще ви каже верния отговор.

5. Втори поглед

Нашият мозък обработва по-бързо информацията, получена чрез зрението. Освен това зрението е свързано с подсъзнанието ни. Ако не знаете какво да изберете, обърнете гръб и се обърнете отново. Тази, върху която попадат очите ви на първо място, и си струва да изберете.

Как да настроиш шестото си чувство?

За да може вродената ти интуиция да ти бъде наистина полезна, трябва първо да се настроиш на такава вълна. Ако се чудиш какво да прави...

6. Спонтанност

Друга ситуация, свързана с подсъзнанието. За да вземете важно решение, струва си да го обмислите и да отложите окончателния избор за известно време. Направете нещо друго и след това рязко се върнете към ситуацията по избор. Ситуацията, за която първо мислите, е може би най-добра за вас.

7. Добър сън

Последната ситуация, в която нашата интуиция работи най-добре, е сутрин. В ранните часове съзнанието все още не е изпълнено с различни грижи и винаги е по-добре да мислите в такъв момент. Не взимайте големи решения през нощта. Нищо чудно, че казват "утрото е по-мъдро от вечерта".

Разбира се, интуитивният избор не отменя използването на разума. Решенията, които се вземат с участието както на разума, така и на интуицията, се считат за по-балансирани от тези, които се взимат само въз основа на разум (или само интуиция). В случая с интуицията просто трябва да се научим да я чуваме и да имаме предвид гласа ѝ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотоврение за 18 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 18 април 2024

Всичко, което трябва да знаете за православната молитва

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 18 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 18 април /валутен калкулатор/

Шест неща, които ще ви помогнат да обновите интериора си за един ден

Защо всъщност котките се страхуват от краставици?

Тези 5 признака показват, че сте свръхчувствителен човек

Това са най-лесните ежедневни прически за къса коса

Какви мъже харесват жените и кои ги отблъскват: 7 вида партньори според дамите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com