Бюти съвети: Джинджифил в грижата за кожата

1681
Бюти съвети: Джинджифил в грижата за кожата
Снимка: iStock/Guliver

Джинджифилът може да се добави към маските за лице и коса. Със своите антисептични и други полезни свойства това е уникален продукт за красота, защото е подходящ за почти всички типове кожа и коса. Използва се при възпаления върху кожата и за изглаждане на бръчки. Не се препоръчва използване при разширени кръвоносни съдове, чувствителна кожа и по време на бременност.

Защо индийките имат толкова красива коса?

Това до голяма степен е резултат от използването на естествени продукти в ежедневните ритуали за красота, включително джинджифил. Благодарение на съдържащите се в него етерични масла, хранителни вещества и витамини може да се постигне укрепване на косата, стимулиране на растежа, премахване на пърхота и намаляване на омазняването.

ТОП диетолог съветва: Никога не пийте джинджифил в комбинация с...

Маска за коса с джинджифил

Използвайте прясно изцеден сок от джинджифил. Настържете го на ситно ренде и ръчно изстискайте сока от него, след което го нанесете върху косата си с масажни движения и сложете специална шапка или увийте главата си с кърпа. Основното нещо, когато трябва да знаете, е да не държите маската твърде дълго. Сокът не трябва да изсъхва. Ето защо е по-добре да нанесете такава маска върху мръсна коса около час преди измиване и да изплакнете с шампоан. Може да смесите сока от джинджифил със зехтин, кокосово масло или рициново масло, мед, яйчен жълтък, лимонов сок, кисело мляко, кефир, сметана и дори коняк. След употреба косата е гладка и пълна с блясък.

Джинджифил за красива кожа

Залейте с гореща вряла вода (200 мл) обелен и настърган корен от джинджифил (една чаена лъжичка). Когато водата се охлади до стайна температура, трябва да натопите памучен тампон в нея и да поставите върху лицето. Това е особено полезни при акне. Полученият тоник може да се използва и за почистване. Джинджифилът може да се използва и директно върху белези, с което значително ще намали видимостта им. За намаляване на целулита смесете джинджифил на прах и лимон. Разтрийте върху проблемните зони.

Трябва ви само джинджифил, за да си приготвите тази уникална отвара, която ще ви пази здрави

Вана с джинджифил при настинка

Трябва да приготвите отвара от сто грама пресен корен (нарязан или настърган джинджифил). Оставете да ври в литър вряща вода за 10-15 минути. Полученият сок се прецежда и се излива в гореща вана пълна с вода. Потопете се за не повече от двадесет минути, след което се препоръчва да се увиете в хавлиен халат. Ако обичате ароматите, може да добавите и няколко капки етерично масло.

Вана за крака с джинджифил

За подобряване на състоянието на грубата кожа на краката използвайте следната рецепта. Три четири лъжици сух смлян джинджифил се изсипват в леген, заливат се с вряла вода и се оставя за 15 минути. Добавете хладка вода и потопете краката за 10-15 минути. Използвайте джинджифила като скраб, а след това и пемза. Подсушете стъпалата и нанесете крем.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Защо Гергьовден е "Ден на храбростта и Българската армия"?

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com