Диетични продукти, с които да залъжем чувството за глад

10581
Диетични продукти, с които да залъжем чувството за глад
Снимка: Mareefe / Pixabay

Има дни, в които постоянно ни се иска да ядем – на всичко отгоре, фактически без да сме гладни кой знае колко.

Но преяждането е вредно не само за фигурата, но и за здравето. За щастие има храни, които помагат за намаляване на апетита, но в същото време съдържат много по-малко калории. Ето някои полезни продукти, с които да „залъжем стомаха" и да не преяждаме.

Как да се справим с глада преди лягане

Най-често, когато нападаме хладилника късно през нощта, ние избираме най-калоричните храни. Извиняваме се, че това е заслужена награда ...

1. Червени риби. Това е общото название на различни видове риби, чието месо в повечето случаи има оранжев, понякога повече или по-малко наситен червен цвят. Най-популярни сред тях са сьомгата, есетрата, рибата-тон и др. Червените риби са отличен диетичен продукт, съдържащ много хранителни вещества и мастни киселини омега-3. Имат ниско съдържание на калории, но в същото време засищат прекрасно организма. В идеалния случай трябва да ядете червена риба поне веднъж седмично. Така не само ще подобрите цялостното си здраве, но и ще можете да предотвратите развитието на затлъстяване и диабет.

2. Семена от чиа и лен. Чиа е растение от Южна Америка. Ленът си го знаем. Малките зърна ва тези две култури представляват супер-храни с много антиоксиданти и омега-3. Чиата и ленът нормализират храносмилането и укрепват имунната система. Друго полезно свойство на продуктите е усвояването на голямо количество вода. Благодарение на това семената помагат за запълване на стомаха и придават усещане за ситост, по този начин намаляват апетита.

3. Авокадо. Друг източник на здравословни мазнини и витамини. Авокадото е богато на олеинова киселина, която осигурява дълготрайно чувство за засищане. Ако го комбинирате с други продукти, ще ядете по-малко на едно хранене, но бързо ще се почувствате сити. За да не бягате до хладилника вечер и през нощта, изяждайте половин авокадо за вечеря.

4. Кокосово масло. То помага за повишаване на имунитета, понижава холестерола, подобрява метаболизма и цялостното здраве. И всичко това благодарение на мазнините, желязото и цинка в него. За да ограничите апетита си, от време на време добавяйте кокосово масло към своето меню – но без да прекалявате, защото така е възможно желаните ползи да не бъдат постигнати.

Какво не трябва да ядем на гладно?

Заглавието звучи малко смешно – как така да не ядем „на гладно“? Та нали ядем именно затова, понеже сме гладни? Но а...

5. Яйца. Яйцата са най-добрият начин за намаляване на апетита и се считат за една от най-здравословните закуски. Ако ядете бъркани или варени яйца сутрин, можете да забравите за чувството на глад до обяд. Те имат високо съдържание на белтъчини, които зареждат с енергия и помагат за поддържане на мускулната маса.

6. Люти чушки. Лютият пипер потиска апетита благодарение на капсаицина - вещество, което утолява глада и насърчава изгарянето на мазнините. Дори употребата на 1 г от продукта стартира процес на отслабване в организма. Но е важно да не прекалявате с лютите чушки. Веднъж седмично е достатъчно, за да започне изгарянето на мазнините.

7. Джинджифил и канела. Джинджифилът и канелата нормализират кръвната захар, която регулира апетита. Ако не искате да прекалявате с калориите, хапнете овесена каша с щипка канела на прах за закуска и пийте чай от джинджифил. Така ободрявате организма и го обогатявате с полезни вещества.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Експерт: Струва ли си да купувате по-скъп шампоан?

Експерт: Качественото месо се познава още в магазина по това

Досега сте яли сиренето грешно - ето как е правилно

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни

Стихотворение за 24 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 24 април 2024

Таро хороскоп за 24 април 2024

Днес тези три зодии отварят нова страница в живота си

Ето какво трябва да знае всеки стопанин на куче: Могат ли кучетата да ядат домати

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com