Идеи за закуска: Петък

19860
Идеи за закуска: Петък

Обичаме петъците, тъй като наближават почивните дни. Ето и днешните ни предложения за закуска.

Морковен кейк


Продукти:

4 яйца

350 г моркови

150 г орехи

1 к.ч. сметана

1 ч.ч. захар

4 с.л. олио

2 с.л. канела

1 ч.л. сода за хляб

2 ч.ч. брашно

250 г сметана

250 г сирене “Крема”

100 г захар

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват на пяна заедно със захарта. Прибавят се сметаната, олиото, канелата и пак се разбива. Добавя се брашното, смесено със содата и се разбърква с дървена лъжица. В кeйковото тесто се изсипват настърганите моркови и счуканите орехови ядки. Сместа се разбърква отново с лъжица. Изсипва се в намаслена и поръсена с брашно форма и се пече на фурна до готовност.

С посочените продукти с миксера се приготвя крем. С него се намазва готовият и вече изстинал кейк. Сладкишът се съхранява в хладилника.

Източник: 1001 рецепти

Една типична Източноевропейска закуска


Закуската се състои от 1 купичка мюсли (около 40гр.) + полумаслено прясно мляко (200 мл). Хапнете също една ябълка (около 150 гр) и изпийте една чаша чай

Пълнозърнести бисквити Belvita

Ето и едно много здравословно предложение за закуска: 4 бисквити Belvita, 1 малък банан и 250 мл. нискомаслено прясно мляко.

***

Belvita Добро утро са вкусни, хрупкави бисквити, специално създадени за закуска, които нямат аналог на българския пазар Комбинация от специално селектирани съставки като пълнозърнесто брашно, фибри, ценни витамини и минерали, приготвени при строго контролиран процес на печене, прави Belvita Добро утро здравословен и вкусен продукт с научно-доказани качества. Уникалността на тези бисквити се състои в това, че когато се консумират като част от една балансирана закуска, въглехидратите в Belvita Добро утро се освобождават постепенно, в продължение на четири часa. Благодарение на тези продуктови свойства нуждите на тялото от енергия са задоволени и то е в кондиция за по-дълъг период от време. Може да ги намерите на пазара в три вкуса – – с мляко, с шоколад, с лешници и мед.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com