Избраха новата Царица Роза

17346
Избраха новата Царица Роза

Късно снощи в Казанлък бе избрана и коронясана 44-та Царица Роза, съобщиха от пресцентъра на Община Казанлък. Това е абитуриентката от Хуманитарната гимназия „Св.св. Кирил и Методий” Нели Нанева Славова, която бе определена от 11-членно жури. Негов председател бе г-жа Андре Пике, общински съветник от побратимения на Казанлък френски град Грас, столица на френската парфюмерийна промишленост.

В журито участва още първият секретар на Посолството на Япония у нас Тошио Сигура, заместник-кметът на Община Казанлък Петър Косев, художници, хореографи, бивши Царици Рози, ПР-специалисти.

Нели Словова спечели и първото място в он-лайн гласуването на сайта Казанлък.ком, интернет медиен партньор на Фестивала на розата, традициите и изкуствата 2012 в Казанлък.

Първа подгласничка на новата Царица Роза журито избра Ивона Балъкчиева от НГПИД „Акад. Дечко Узунов”, а втора подгласничка стана Миглена Георгиева от СОУ „Екзарх Антим І”.

Наградите на победителките бяха осигурени от спонсорите на конкурса, а както повелява традицията, инициирана от Японското посолство всяка година, Царица роза получи покана да посети Страната на изгряващото слънце, където в момента се намира Царица Роза 2011 Симона Петкова.

На зрителите, препълнили залата на ДК „Арсенал”, и журналистите, дошли да отразят конкурса от десетки национални и чуждестранни медии, бе поднесен спектакъл на балета на Държавна опера-Стара Загора и изпълнения на струнния квартет „Хипнотик” .

Коронясването на новата Царица на цветята в Казанлък стана на церемония на пл. „Севтополис”, където най-красивото казанлъшко момиче получи короната си от Мис България 2011 Ваня Пенева. Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова връчи на Нели Славова свитък с послания за нейната мисия. А тя за първи път е ясно формулирана – да бъде Посланик на добра воля на добротата, на красотата и каузите, за които ще работи пред следващата една година, да бъдат свързани с каузите за развитието на Казанлък и утвърждаването му като град с богати традиции и култура.

Заедно с короната Царица Роза 2012 пое и своите ангажименти пред казанлъчани, първият от които е да поведе Карнавалното шествие на 3 юни на пл. „Севтополис”. Тогава се очаква в града на розите да пристигне председателят на Народното събрание Цецка Цачева, министър Томислав Дончев, съветникът на президента проф. Кирил Топалов, Реналдо Мандметс, ръководител на отдел „България” в Главна дирекция „Регионално развитие” на ЕК, Таня Родчай от УНИЦЕФ, дипломати от близо 30 посолства у нас, кметове на общини, председатели на общински съвети, чуждестранни делегации, хиляди туристи и гости на Казанлък.

Редактор: Яна Биберова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com