"Животът на Пи" e отличникът с най-малко грешки

10850
"Животът на Пи" e отличникът с най-малко грешки
Филмът на режисьора Анг Лий е с най-малко грешки сред лентите, номинирани за „Оскар”. „Джанго без окови” е с най-много

Изследване на кино-сайта MovieMistakes.com установило, че в „Животът на Пи” има само една грешка във филма, спрямо 26 в "Джанго без окови" на Куентин Тарантино и 22 в "Арго", съобщава БГНЕС. "Номинираните за Оскар ленти обикновено не са пълни с грешки, въпреки че тази година има малко повече от средното", заяви главният редактор на сайта Джон Сандис.

"Обикновено номинираните в категорията визуални ефекти имат най-много грешки, вероятно заради естеството им на блокбастъри, но предвид бюджетите им, би трябвало да избягват грешките", допълни той.

Раздадоха Златните глобуси

Снощи в Лас Вегас бяха раздадени „Златните глобуси”. Седемдесетата церемония, провела се в Бевърли Хилс, премина с огромно ...

Експертите от MovieMistakes.com. са открили 15 грешки при "Клетниците", 12 при "30 минути след полунощ", 9 при "Наръчник на оптимиста" и 8 при "Линкълн". Те не са изследвали "Любов" и "Зверовете от дивия Юг", защото смятат, че те нямат никакви шансове за „Оскар”.

"В "Арго" Бен Афлек се пренася в 1980 г., но носи часовник Rolex Deepsea Dweller, който е пуснат на пазара едва през 2008 г. В "Джанго без окови" действието се развива през 1858 г. и преминава от зимата към пролетта на 1859 г. В края на филма Джанго взривява измислената робска плантация „Кендиленд”, използвайки динамит. Динамитът е изобретен от Алфред Нобел едва през 1864 г. и патентован през 1867 г. А в сцената, в която Шулц (в ролята номинираният за „Оскар” Кристоф Валц) застрелва шерифа, той има кръв по ръката и якето си. В следващата сцена кръвта е изчезнала и от двете. Друг добър пример за филмова грешка е в "Клетниците" точно преди сватбената сцена - вижда се слушалка в ухото на Козет (героинята на Аманда Сейфрид). А в "Наръчник на оптимиста" героите често носят фланелки на играчите на „Филаделфия Ийгълс”. Но много от фланелките са на играчи, които все още не са в отбора, когато се развива действието в лентата - 2008 г.", разказва Сандис.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com