София с нова пожарна догодина

12086
София с нова пожарна догодина

София ще има чисто нова пожарна след една година. Столичният кмет Йорданка Фандъкова и зам.-министърът на вътрешните работи Димитър Георгиев направиха първа копка на новото съоръжение. Сградата ще се намира в квартал „Люлин 10”, като земята е предоставена от общината. Министерството на вътрешните работи ще инвестира около 1,6 млн. лв. за строежа на новата пожарна.

Огнеборците, които ще работят там, ще обслужват столичните квартали „Люлин”, „Връбница” и Банкя. „Те ще осигуряват пожарната безопасност на над 230 000 души на територия от близо 11 400 хектара”, обясни Фандъкова. Миналата година кметството ремонтира и сграда на пожарната в Нови Искър. „Но за първи път от 30 години се строи нова сграда за огнеборците в столицата”, подчерта Фандъкова.

Фандъкова поиска междинни изравнителни сметки за парно

"Топлофикация София" да извърши в едномесечен срок междинен отчет на реалното потребление на топлинна енергия на всички свои абонати и...

„Това е третата пожарна, която ще направим в такива кратки срокове”, обясни Георгиев. Останалите две са в Перник и Казанлък. „В момента се изпълняват проекти за над 180 млн. лв. за техника и оборудване на Пожарна безопасност и защита на населението”, обясни още Георгиев, цитиран от БЛИЦ.

„За София е важно партньорството между общината и държавата”, обясни Фандъкова и благодари на правителството за подкрепата на важни за града проекти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини