Най-непрактичните коли

36441
Най-непрактичните коли

По дефиниция автомобилите са създадени да предоставят удобства, да превозват хора и багажа им по възможно най-комфортния начин. Но това често означава и по най-скучния. А за да изглеждаш яко в своите собствени и на другите очи, всеки иска да разполага с нещо от следния непрактичен, но пълен с адреналин и високи скорости начин.

10. Caterham Seven


Caterhamсе определя по това, което няма. А той няма много неща: покрив, багажник, 4 места, навигация... Но има волан, малка маса, пъргав двигател и много, ама много голямо чувство към завоя.

9. Edo Competition Ferrari ZXX


Няма място тук, защото този автомобил го бива само от 200 км/ч нагоре. А и не може да плува. Миналата година един неопитен пилот го топна в океана и вярно, потуна. Но пък сега отново е готов за подвизи.

8. Nissan Murano Cross Cabriolet


Вземи един скучен и грозен кросоувър, срежи му покрива и изхвърли задните седалки. E, има ги, но там могат да седнат хора с ампутирани крайници. И си задай въпроса: в кой стадии на абстиленция е бил дизайнерът на това нещо?

7. BMW X6M


Автосалон "Париж 2012" - лукс и „зелени” коли

В Париж отвори врати традиционното автоизложение, на което новите си модели показват над 250 компании от индустрията. Акцентът е пост...

Вероятно собствениците на Х6М ще кажат, че техния супер SUV е много практичен. И сигурно ще са прави... сравнявайки го с неделното си Audi R8 V10.

6. Gumpert Apollo


Искате автомобил, дело на един стар инженер на Audi, който може да срази всеки супер автомобил? Gumpert е възможният отговор. Ако искате обаче автомобил, в който да не хванете ишиас и да може да вземете със себе си нещо повече от четката са за зъби, помислете за нещо италианско.

5. Veritas RS3

Руският автомобилен пазар втори в Европа

Съгласно резултатите от миналия месец автомобилният пазар в Русия заема второ място сред най-добрите автомобилни площадки на Европа п...


Още едно творение на немската сбъркана представа за дизайн. Добра е само V10-ката от предишното М5. Иначе има далеч по-добри (и много по-евтини) начини да измръзнеш в дъжда. Като следващото предложение например.

4. Ariel Atom


Няма никакъв по-добър начин (и д-р Енчев няма да успее) за опъване на бръчки по лицето от това да забиеш крака си в педала на газта на този Atom.

Идва времето на... летящите коли

Фантазиите на шофьори, попаднали в безкрайни задръствания, вече са малко по-близо до реалността, след като бе съобщено за първи успеш...

3. Morgan Three-Wheeler


Изключително пестеливо превозно средство, дизайнерите на което са го направили с единствената мисъл за околната среда – лесно рециклируема заради липсата на четвърто колело. Но пък стои идеално до някой английски лорд.

2. BAC Mono


Автомобилът на бъдещето - управление чрез жестове

Автомобилният гигант „Мерцедес" обяви, че вижда как в бъдеще човекът ще управлява автомобила си чрез жестое. Според инженерите, д...

Това нещо има само една седалка. Кощунство. Няма място за жената ви до вас? Нееее, защото, ако можеше да седне, тя ще подивее от страх как върви Mono и никога, ама никога повече, няма да пожелае да ви прави компания по време на разходката до най-близката писта.

1. Toyota Sequoia


В този автомобил министър-председателят спокойно може да си прави съвещанията на кабинета. Но едва ли е практично това чудовище с 5,7 V8 двигател (с два варела бензин в багажника) да се разхожда по цяла България, за да превози г-н Борисов от площадката за кацане на хеликоптера до лентата за прерязване.

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com