Симптомите, които ни изпраща тялото при дефицит на магнезий

41600
Симптомите, които ни изпраща тялото при дефицит на магнезий
Снимка: iStock/Guliver

Магнезият (Mg) е жизненоважен за организма. Под негово влияние се осъществява метаболизмът и енергията в клетките и тъканите. Този минерал (и според периодичната таблица - метал със сериен номер 12) се намира главно в костите - повече от половината от всички Mg запаси.

Магнезият е незаменим елемент за дейността на нервната, сърдечно-съдовата, дихателната и храносмилателната системи. Той подпомага провеждането на импулси в нервните и мускулните влакна, а също така служи като естествен мускулен релаксант, който отпуска мускулите на скелета и мускулите на вътрешните органи.

Недостигът на магнезий в организма се проявява в началния си етап с неприятни симптоми, но не твърде забележими. Пациентът се чувства зле, но по някаква причина мисълта за болест не му хрумва.

Основният източник на спазмофилия, който е основният симптом на дефицит на магнезий в организма, се намира в нервната тъкан, тъй като тук възниква нервният импулс, причинен от движението на минерални йони, предимно магнезий и калций. Но при недостиг на магнезий, йонообменът се нарушава.

·   Загуба на баланс

·   Трепване на клепачите

·   Мъгла пред очите и трептене

·    Внезапно виене на свят

Причини, поради които трябва да приемате магнезий всеки ден

Магнезият е минерал, който осигурява многобройни ползи за здравето. Какви храни го съдържат? Колко дневно количество трябва да се прием...

·    Чупливи нокти

·    Изтръпване в краката, което преминава в скованост и спазми

·    Кариес

·    Косопад

·    Главоболие

Имате ли тези 9 признака? Ако да, тялото ви се нуждае от магнезий

Aкo умoрaтa e вaш пocтoянeн cпътник, aкo клeпaчитe нa oчитe ви пoтрeпeрвaт и имaтe муcкулни cпaзми, тo нaй-вeрoятнo тялoтo ви cтрaдa oт...

·    Затруднено концентриране

·    Ускорена умора.

Повишената чувствителност се проявява към капризите на времето. Също така към студ, влажност, често провокираща болка във венците, зъбите, ставите, аритмия и сърцебиене на фона на болка в гърдите. Безсънието, кошмарите, нощното изпотяване, след което се появява сутрешна слабост, могат да преследват. Възможни са атаки на меланхолия, сълзливост. Човек реализира много идеи, които никога не довежда до края. Има усещане за тежест в тялото.

Неизправност в организма с дефицит на магнезий

Около 6 сутринта кората на надбъбречните жлези отделя хормони, които ви поддържат добре през целия ден, докато вечерта настъпи умора, която предизвиква здравословен сън.

14-те най-бoгaти нa мaгнeзий хрaни

Мaгнeзият e изключитeлнo вaжeн eлeмeнт зa пoддържaнe нa дoбрo здрaвe и имeннo зaтoвa oргaнизмът ce нуждae oт oкoлo 400 милигрaмa мaгнeз...

При недостиг на магнезий се случва обратното, вечер се отделят хормони, което провокира нездравословна активност и затруднено заспиване вечер, а сутрин се чувствате уморени.

При разтягане или натоварване на мускулите се усеща болка. Можете да приемате таблетки доломит или магнезиев оксид с витамин В. Тези симптоми са причинени от неправилен обмен на калций и магнезий в нервната тъкан. Магнезият успокоява и регулира мускулите и нервната система.

Изследователи учени

Проведени са проучвания сред голяма група пациенти, които се оплакват от хронична умора, липса на интерес и сексуално желание. След назначаването на допълнителна доза магнезий, повече от 85% от пациентите са имали подобрение. Лечението продължи седмица и половина, пациентите изчезнаха от умора, получиха интерес към живота и добро настроение. Възстановените се похвалиха с добър сън, който отдавна не бяха имали.

Нуждите на организма от магнезий се вземат предвид при съставянето на меню за спортисти, този елемент успокоява нервите и предизвиква повишаване на мускулния тонус. Магнезият се съдържа в големи количества в кайсии, праскови, карфиол, домати и картофи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com