Прочут руски професор: Сода за хляб - лекарството на XXI век

55573
Прочут руски професор: Сода за хляб - лекарството на XXI век
Снимка: iStock/Guliver

Иван Неумивакин е един от основателите на космическата медицина в СССР. Написва над 200 научни статии, защитава докторска дисертация и е награждаван няколко пъти. Но в Съветския съюз - а по-късно и в Русия - той беше известен и като пламенен проповедник на алтернативната медицина.

Той активно насърчава лечебните свойства на содата за хляб и водородния прекис. Той имаше много последователи, беше експерт по телевизионни предавания и написа книга за ползите от содата за хляб, която препоръчва буквално за всичко - от хемороиди и инфекции на пикочните пътища до сърдечни аритмии. Когато казах на баба си, че пиша материали по тази тема, името на Неумивакин беше първото, което тя си спомни.

Излекувай гъбичките със сода за хляб

Ние ви казваме как да се борите с гъбичките по ноктите на краката с просто, но ефективно природно средство: сода за хляб. Разпростране...

Той е разработил проста уелнес система, която се състои от прости правила, които поддържат човешкото здраве. Освен това той препоръчва курсов прием на сода и водороден прекис за нормализиране на вътрешната среда на тялото в съвременни условия. Неговото учение се подкрепя от много местни и чуждестранни светила на медицинската наука. Сред последователите на оздравителната система на Неумивакин, доктор на медицинските науки В. Д. Кузмин и американския учен Дъглас У.

Иван Павлович твърди, че няма болести, но има здравословни състояния, които възникват при определени условия. За да се премахнат промените в нормалното функциониране на тялото, е необходимо да се отървете от неблагоприятните фактори. Според него това може да се постигне чрез правилен начин на живот, рационално хранене и прием на специални добавки (а не лекарства), които включват разтвор на сода и водороден прекис. Важен момент в поддържането на добро здраве е положителното съзнание, предназначено да хармонизира работата на тялото и да мобилизира вътрешните сили за борба с отклоненията от физиологичното ниво.

Поредният прилив на интерес към лечебните свойства на содата беше провокиран от пандемията на коронавируса. В един от видеоклиповете се препоръчва смес от сода и мляко за лечение на суха кашлица, характерен симптом на коронавируса. В друг, преоблечен като средство за кашлица, мъж кипва сода в стар съветски чайник, закача маркуч с противогаз към носа си и вдишва пара.

Не е доказано, че вдишването на сода за хляб е ефективно. Митовете за ползите от содата са изложени както от учени, така и от проверяващи факти. Но содата е вечна класика: тя все още се прибягва в случай на огромен брой заболявания, тя не е загубила своята популярност от десетилетия.

Да почистим дивана със сода за хляб

Просто, бързо и ефективно почистване и освежаване е нашата цел. Ако редовно почиствате дивана, ще избегнете образуването на прах и акар...

Баба ми казва, че в Съветския съюз хората са използвали налични средства, тъй като мнозина не са имали достъп до качествена медицинска помощ. И докато митовете за ползите от содата трябваше да изчезнат с разпадането на Съветския съюз, сега, когато платформи като TikTok имат много по-голям обхват от книгите, тези идеи възвръщат популярността си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Кои чайове ще ви помогнат в борбата с напълняване

Кои чайове са изключително полезни за здраво сърце

Кои са най-полезните чайове за черния дроб

5-те най-лоши закуски за здравето

Билката, която е полезна при почти всяка болест

Защо не е полезно да се ядат само плодове?

Плодовете, които НЕ трябва да се ядат след 50 години

Листата и цветовете на този плод са полезни за простатата - берете ги през пролетта

Над каква дневна доза кофеин не е добре да преминаваме?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com