Алкализирайте тялото си със сода и ще се почувствате много по-добре

38471
Алкализирайте тялото си със сода и ще се почувствате много по-добре
Снимка: iStock/Guliver

Спецификата на съвременния начин на живот води до факта, че Ph (киселинно-алкалният) баланс на тялото е нарушен при повечето хора. Това се случва по-често поради външни фактори, на които не можем да повлияем, но все пак можем да подобрим донякъде ситуацията.

Един от популярните начини за нормализиране на баланса на Ph е преминаването към алкална диета (хранителна система, която включва минимизиране на приема на киселина и наблягане на алкални храни), той е ефективен, но изисква цялостна ревизия на диетата. За тези, които не са готови за радикална промяна, редовната сода за хляб ще им помогне.

Какви са предимствата на содата?

Приемането на разтвор на сода за хляб е може би най-добрият начин да накарате много системи от тялото да работят. В допълнение към способността си да намалява киселинността в тялото и да възстановява рН баланса, содата за хляб има и други ползи за здравето.

Тя перфектно почиства тялото, ускорявайки елиминирането на токсините и предотвратявайки задържането на вредни вещества в бъбреците и черния дроб. Когато се консумира редовно, содата за хляб може да повлияе на нервната система, да подобри паметта и концентрацията и да намали главоболието. Нещо повече, содата бикарбонат е отлично антисептично и противовъзпалително средство и може да помогне за повишаване на имунната ви система и например да намали болката в гърлото, ако вече сте болни.

Възпалено гърло

Този метод е известен по всяко време. Вероятно си спомняте, че при най-малкото гъделичкане майка ви или баба ви изпратиха да правите гаргара с топъл разтвор на сода. Този метод наистина помага за намаляване на болката поради антибактериалните свойства на праха. Въпреки това, содата за хляб е малко вероятно да помогне при ангина.

Кашлица

Сода бикарбонат помага за облекчаване на отделянето на храчки, омекотява гърлото. Известно е също така да се пие топло мляко с щипка сода за хляб при кашляне. Ако имате неприятно усещане за парене, а под ръка няма лекарства, содата за хляб ще ви помогне.

Разтворете 0,5 чаена лъжичка прах в чаша топла вода и пийте на малки глътки.

Проблеми в устната кухина

Гаргара със сода за хляб ще намали възпалението на венците, стоматита и зъбобола.

Най-ефективните рецепти със сода срещу артрит

Оказва се, че содата оказва благотворно въздействие върху ставните заболявания. Ще ви предложим няколко ефикасни народни рецепти, които...

Повръщане и отравяне

Натриевият бикарбонат помага за нормализиране на водния и киселинно-алкалния баланс, облекчава гаденето. Моят колега И. Прихода пише за това в научната си работа.

Хелминтоза

Някои учени твърдят, че клизмите със сода бикарбонат могат да убият паразитите, живеещи в червата на човека. Различни гъбични заболявания. Смята се, че натриевият бикарбонат е в състояние да се справи с млечница и други кандидози.

Как да използвам?

Газирана вода или сода? Ето каква е разликата между двете напитки

Чудили ли сте се някога дали има някаква разлика между содата и газираната вода?  Всъщност, и двете са различни видове газирани на...

За да може содата да донесе максимална полза на тялото, тя трябва да се приема правилно. Не забравяйте, че излишъкът от дадено вещество може да навреди на организма и при липса (или нередовен прием) няма да има полза.

Ето няколко правила, които трябва да знаете:

Содата трябва да се приема в правилната концентрация: 1/4 чаена лъжичка на чаша вода (200 мл.), с течение на времето количеството може да се увеличи до 1/2 чаена лъжичка.

Вземете разтвор на сода за хляб или 30 минути преди хранене, или час и половина след това.

Разтворът трябва да се приема 2-3 пъти на ден, не повече и не по-рядко.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Колко витамин С има в 100 гр кисело зеле

Защо какаото е полезно за жените над 50 години

Лекар: Това е перфектният момент за пиене на кафе

3 естествени начина за подпомагане работата на щитовидната жлеза

Масло от коприва – за какво е толкова полезно?

Най-добрата салата за сърцето и кръвоносните съдове

Опасните последици от сънната апнея, които не бива да подценявате

Домашни средства против алергии, които работят безотказно

Необичайни симптоми на менопауза: Трябва ли да се тревожите?

Отслабване до лятото - 3 грешки, които НЕ трябва да правите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com