Суингът - танцът на споделената изневяра

104956
Суингът - танцът на споделената изневяра
Снимка: iStock/Guliver

Лято е, август е, съвсем нормално е страстите да бушуват. Освен това е и петък. Затова си позволихме да ви представим една по-пиперлива информация за т. нар. суинг. Какво е това, как е възникнало, какви са хората, които го практикуват, има ли то почва у нас... Ще разберете в следващите редове.

Възникване

По време на Втората световна война американците бомбардират японците от островите в Тихия океан. На американските летци било разрешено да вземат жените си. Точно там се заражда явлението, наречено суинг (бел. ред. swing). Летците често загивали, но жената на загиналия не била оставяна сама. Най-добрата ѝ приятелка "споделяла" мъжа си, разбирайки, че скоро тя може да попадне в същата ситуация. След края на войната традицията продължава. През 1957 г. американското списание "Mister" публикува статия, посветена на размяната на жени. Става ясно, че в САЩ това съвсем не е рядкост. Така суингърството става публично обсъждано явление. През 1960 година вече около 20 списания за запознанства въвеждат рубриката "Двойка търси двойка." По-късно се появяват първите суинг клубове в САЩ, а скоро след това и в Европа. Смята се, че обмяната на партньори е най-разпространена в САЩ, където всяка пета двойка е опитвала поне веднъж, а всяка шеста - от три до пет пъти. 8% от американските съпружески двойки редовно практикуват суинг. Други 6 млн. признават, че нямат против да опитат. Броят на суингърите в Европа непрекъснато нараства, включително и в Русия. Това пише в своята книга "Революция любви или вырождение?" Арсений Соболевский.

Интересно е, че явлението е било познато в СССР. Това се случвало в някои затворени научни градчета. Там младите учени работели над секретни военни проекти и живеели по своите семейни закони, като в голямо полигамно семейство. приятелските отношения се допълвали с интимните. Трябва да се отбележи, че груповият секс и суингът не са едно и също. Суингът не винаги води до оргии, а не всяка оргия е суинг, уточнява Соболевский.

Може да ви звучи невероятно, но суингът се отразява благоприятно на семейните отношения. Проучванията показват, че в САЩ почти няма разводи в суингър семействата. Сред онези, които смятали брака си за нещастен до суинга, се отбелязва подобряване на отношенията в 90% от случаите! Освен това нивото на щастие сред суингърите е два пъти по-високо от това в обикновените американски семейства.

Според американският учен Гилбърт Бартел суингът е първата крачка към създаването на семейство от нов тип - освободено от лъжа и лицемерие, се казва още в книгата на Соболевский. 

Суингът се дели на три вида:

Лек (мек) суинг - при който двойките правят секс в непосредствена близост една от друга и разменят партньорите си само в прелюдията. Друго разпространено значение на този термин е - секс на двойка с трети партньор.

Затворен суинг - при който двойките, разменили партньорите си, правят секс отделно, без да се виждат. 

Отворен суинг - при който двойките, разменили партньорите си, правят секс в непосредствена близост един от друг.

Кой е най-добрият партньор за суинг?

Всеки има своята история и повод да се обърне към суинга. Някои са привлечени от партньора, друг сам пожелава. Най-важното е да няма място за съмнение, че суингът е желан. Човек или е готов за това, или не. Това зависи от конкретната ситуация - до колко сте готови за подобен експеримент, какво очаквате и т.н. Най-добре не опитвайте със семейна двойка, с която сте приятели . Не опитвайте и с бивши партньори и техните нови половинки. Това най-вероятно ще предизвика ревност. Именно заради това са създадени т. нар. суинг клубове, където може да се отиде и да се намерят партньори по различни параметри, които да не срещнете никога повече.

Руснаци паднаха от 9-ия етаж по време на секс

В Санкт Петербург мъж и жена паднаха от 9-ия етаж, докато правели секс. Очевидец разказва, че в нощта на 5 юли е видяла как след телеви...

Може да се опита да се намерят партньори в суинг-сайтовете и тези за запознанства. Рисковете са същите, както и при виртуалните запознанства - при реалната среща може да се окаже съвсем не това, което сте очаквали.

И най-важният съвет. Ако много, ама много ти се иска да опиташ суинг, а партньорът ти е категорично против - не го принуждавай. От това няма да излезе нищо добро.

Мнението на психолозите

В действителност суингът не е такава рядкост, както е прието да се смята, твърди психотерапевтът Александър Полеев и допълва, че в практиката дори се препоръчва от някои сексопатолози. По същността си суингът е узаконена изневяра. Партньорът сякаш ви изневяра, но вие знаете, че това се случва с вашето разрешение. Защо е нужно това? Много двойки със солиден стаж семеен живот страдат от сексуална скука. За да се отърват от нея се решават на изневяра, но с нея идва и чувството за вина. За да се избегне това сексолозите съветват двойките да се срещнат с други семейни двойки. Това придава на отношенията свежест.

Суингърството е добро само с мярка. Ако се увлечете прекалено се губи най-важната страна от секса - интимността, смята сексологът Сергей Агарков. Сексът престава да бъде тайната между двама души, придобива някаква публичност, безсрамност, обезценява се. Особено тъжно е, когато единият партньор не харесва суингърството.

Как да познаете, че на една жена ѝ трябва СЕКС

Има много признаци, които показват, че жената просто копнее за мъжко внимание и че дълго не е правила секс. Ако поне малко се загледат...

За този, който е бил против суинга, подобен експеримент може да се окаже истински удар. Той ще се чувства използван и излъган. затова, ако не сте сигурни, че желанието е взаимно, най-добре се обърнете към сексолог психоаналитик, който да реши проблемите ви.

Опасности

Както всичко и суингът крие своите опасности. 

"С мъжа ми опитахме суинг с едно момиче, което познавах и сама предложих да се включи. После обаче разбрах, че тя и мъжът ми продължават да се срещат. Той невъзмутимо ми отговори, че сама съм му разрешила да ми изневерява Напуснах го и отидох да живея при родителите ми. Той ме моли да се върна и да живеем, както преди, но продължава да се среща с нея", разказва горчивия си опит Мариана.

Собственикът на суинг-клуб Михаил смята, че подобна развръзка е напълно предсказуема:

Лишиха вибратор от награда по роботика, после му я върнаха (СНИМКА)

Роботизираният вибратор Ose на компанията "Lora DiCarlo" бе лишен, от първоначално получената награда от Асоциацията на потребителските...

"Сексът със свободен човек може да доведе до отделна, тайна афера, а това не е идеята на суинга. Затова в родината на суинга САЩ, ако отидеш в клуб без половинката си, може да загубиш членството си в него. Има много недоброжелателни хора, които просто искат да се възползват. 

Има и доволни

Ана смята, че посещението на суинг-клубове е необходимо: "Но само заради атмосферата. Не е задължително да избереш някого. Ако наистина имате нужда от свежи усещания, самото отиване в клуба е интересен опит. Все пак не всеки ден се оказваш в компания на голи непознати. А като се нагледаш може да се уединиш в отделна стая в половинката си."

Елена разказва, че първоначално идеята, предложена от партньора ѝ се сторила ужасяваща. После си дала сметка, че често е имала подобни фантазии и решила да опитат:

"Първият път беше "Уау!", макар да не беше с двойка, а с друг мъж. Усещането двама мъже да правят всичко възможно, за да ти доставят удоволствие е невероятно. Самата ситуация е страшно възбуждаща. Много е важно партньорът да е наясно и да не е ревнив. Суингът е много добър измерител на състоянието на отношенията. Когато сме скарани и на ум не ми идва да се видим с някого. Колкото по-уверени сте във връзката си, толкова по-страхотен е суингът."

7 причини да излизате с по-млад мъж

Жените рядко имат връзка с по-млади мъже от тях и това е погрешно. Дори да се случи не вярват, че връзката може да продължи дълго време...

А у нас...

В СССР може да не е имало секс, но сега имат суингър клубове. България не може да се похвали с такива заведения. Опитът да се направи подобен клуб не е бил успешен, освен това дейността попада под атаката на закона, тъй като собственикът на мястото, където хората се отдават на подобни удоволствия може да бъде привлечен под отговорност за сводничество. Това не значи, че суингъри у нас няма. Има, но им е по-трудно. Някои предпочитат да пътуват в страни, като Италия, Хърватска, Австрия, за да осъществят желанията си в пълен размах.

Разбира се и тук важат правилата за безопасност - каквото и да правите - използвайте презервативи!

Превод: Actualno.com

Така и така сте загрели може да научите и какво точно е BDSM в статията ТУК

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com