Съвети за уютен интериор

10048
Съвети за уютен интериор
Снимка: iStock

Пропорцията е ключов фактор в дизайна на декора на стаята. Домакините полагат всички усилия да подчертаят предимствата на интериора, да скрият недостатъците му с помощта на подходящо подреждане - накратко, да извлекат най-доброто от него. Поради това те често прибягват до трикове, които чрез измама на зрението коригират конструктивните недостатъци.

Всеки се оплаква от апартамента си. Обзавеждането му е безкрайна история. Винаги ще има нещо, което може да бъде променено, направено по различен начин, подобрено, скрито... Ретуширането на несъвършенствата на интериора не изисква основен ремонт – всичко, което трябва да направите, е да изберете правилните бои или да съчетаете типа мебели и техните подредба. Благодарение на оптическата илюзия стаята да е по-голяма или по-ниска, отколкото е в действителност.

Избягвайте тези 7 неща, които правят интериора безвкусен

Цветове

Апартаментите в блокове - независимо дали в стари, панелни или нови, градски жилищни сгради, оставят още много какво да се желае, що се отнася до размера на отделните стаи. Лесно е да се коригира това неудобство благодарение на използването на светли пастелни цветове. След такава метаморфоза тъжната "голяма" стая ще придобие лекота и усещане за простор. Светлината се отразява от ярки повърхности, което ги прави да изглеждат по-големи.

Чудеса обаче не можем да очакваме, по този начин няма да „разместим“ стените или да променим оформлението на помещенията, а значително ще подобрим приема му както сред членовете на домакинството, така и сред гостите.

В малките интериори избягвайте модерните напоследък, наситени, ярки цветове - те определено ще ги заглушат и визуално ще ги лишат от свободно пространство.

Изненадайте гостите: 6 необичайни, но стилни трика в домашния интериор

Има и апартаменти, чийто основен недостатък е твърде ниския таван. Никаква сила не може да го издигне по-високо - но можем да го моделираме правилно. За целта е достатъчно да го боядисате със студени, светли нюанси на бяло или синьо. Подобен ефект можем да постигнем, като умело подредим осветлението.

Елементът, насочен от интензивната светлина, винаги изглежда е по-далеч, отколкото е в действителност. Насочването на яркото сияние към тавана ще го направи визуално по-високо.

Шарка от вертикални ивици

Друг доказан трик е да нарисувате шарка от вертикални ивици върху една от хоризонталните стени на стаята. Ако поставим и относително ниски мебели в стаята, вече няма да усещаме, че стаята е твърде ниска или твърде клаустрофобична.

Ще се справим с високите тавани точно по обратния начин. Когато го покрием с тъмен цвят, веднага изглежда, че е по-близо. Въпреки това, ако предпочитаме той да остане класически бял, използвайте тъмен, приглушен цвят на пода.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com